Skip to main content

Θεοδωράκης: Κατ' εντολή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι αποχωρήσεις βουλευτών

Ο επικεφαλής του κόμματος που έχασε την κοινοβουλευτική ομάδα είπε πως παρά τις προτάσεις που του έχουν γίνει θα είναι πάντα στο Ποτάμι.

«Υπήρχαν διαφωνίες στην ΚΟ του Ποταμιού, αλλά ήταν ξαφνικό το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να τη διαλύσουν. Την προηγούμενη ημέρα άλλωστε, οι ίδιοι βουλευτές, έδιναν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο» είπε σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι δύο βουλευτές έφυγαν από το Ποτάμι κατ' εντολή της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έφυγαν, βγήκαν οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ και πανηγύρισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «όσο η ΝΔ γέρνει στα Δεξιά θέλει να καθαρίσει το τοπίο στο Κέντρο «στόχος τους, ήταν να διαλύσουν το Ποτάμι για να μην έχει άλλες επιλογές ο κεντρώος φιλελεύθερος ψηφοφόρος».

«Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ' εντολή του κυβερνώντος κόμματος» σημείωσε. Κάλεσε, δε, τους τρεις βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες τους.

Επισήμανε ότι παρά τις προτάσεις που του έχουν γίνει θα είναι πάντα στο Ποτάμι, δεν θα εγκαταλείψει το κόμμα. «Μπορούν να πουν το ίδιο οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός; Ότι δεν θα πολιτευτούν με άλλο κόμμα; Ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ;» ρώτησε ο κ. Θεοδωράκης.

Χαρακτήρισε δημόσια προσβολή παλαιότερη πρόσκληση του συντονιστή της ομάδας στρατηγικής και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου προς τους βουλευτές του Ποταμιού να ενταχθούν στη ΝΔ και υπογράμμισε «δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος είπε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις ευρωεκλογές αλλά και στις εθνικές εκλογές και συμπλήρωσε ότι τις 26 Φεβρουαρίου που κλείνουν 5 χρόνια από τη δημιουργία του Ποταμιού θα παρουσιαστεί η νέα προσπάθεια του Κινήματος.