Skip to main content

Θεοδωράκης: Τσίπρας και Μητσοτάκης επιδιώκουν μια γορτή για δύο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στα Ιωάννινα, αμφισβήτησε το φιλοευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας.

Nα πάρουν θέση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και «για τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης για την αλληλεγγύη απέναντι στους μετανάστες, τους πρόσφυγες απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, για την ανεργία, για την παραγωγή και για το περιβάλλον», προκάλεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα μεγάλα κόμματα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ιωάννινα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη πως επιδιώκουν να στήσουν «μια γιορτή για δύο», ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί με ένα χαμηλό αλλά ασφαλές ποσοστό ήττας που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης να φανεί ως ο μοναδικός ηγέτης της επόμενης μέρας. «Για να πολώσουν τον κόσμο, λένε πράγματα μόνο από την δική τους πλευρά και όχι από την πλευρά της κοινωνίας, προσπαθώντας να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κομματικά οφέλη», τόνισε και υπογράμμισε πως «τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας δεν λύνονται ούτε με κραυγές, ούτε με μικρές συνεχείς εμφύλιες συρράξεις στην Αθήνα».

Αμφισβήτησε το φιλοευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας, καθώς «ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι είναι με την Ευρώπη την στιγμή μόνο που τον συμφέρει» ακολουθώντας μία αλλοπρόσαλλη αριστερίστικη πολιτική στα διεθνή θέματα, ενώ την ίδια στιγμή, «ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα αγκαλιά με τον κ. Βέμπερ, ο οποίος δεν αποτελεί παράδειγμα Ευρωπαίου ηγέτη, έχοντας εκφράσει ακραίες απόψεις και για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Και κατέληξε πως με την ατζέντα Βέμπερ «οι ανισότητες βορρά – νότου, οι ανισότητες φτωχών –πλουσίων θα ενταθούν».

Τέλος, με αφορμή την επίσκεψή του στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά Ιωαννίνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού αναγνώρισε πως μετά από τόσες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες οι υλικοτεχνικές υποδομές έχουν διορθωθεί, τόνισε: «Δεν υπάρχει μία κυβερνητική πολιτική για τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Μετακυλίονται οι ευθύνες σε επιμέρους υπηρεσίες και δεν έχει χαραχθεί μία κεντρική πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες». Στην παντελή έλλειψη πολιτικής στρατηγικής, ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιπρότεινε «ενιαίους κανόνες ασύλου, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ο διαμοιρασμός των προσφύγων και των μεταναστών να γίνεται με κεντρική απόφαση της Ε.Ε. με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης».

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν στην περιοδεία του στα Γιάννενα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κωνσταντινίδης και Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου.