Skip to main content

Θεοδωράκης:Το Ποτάμι θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως το κίνημα θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών

"Ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να έχει το Ποτάμι ως back up και πως κάποια στιγμή θα το ψηφίσει. Δεν υπάρχει αυτή η "κάποια στιγμή" αυτή η στιγμή είναι αύριο, είναι στις 26 Μαΐου", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως το κίνημα θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωεκλογών, η οποία όπως είπε πηγάζει τόσο από την υποδοχή που είχε στην περιοδεία του σε ολόκληρη την Ελλάδα σε βαθμό που "θα νομίζει κανείς πως είμαστε κόμμα εξουσίας", όσο και από το γεγονός πως μέσα στους αναποφάσιστους "υπάρχει πολύ Ποτάμι". Ζήτησε από όσους δείχνουν συμπάθεια, να το αποτυπώσουν και στην κάλπη και αναφέρθηκε σε τρεις λόγους για να στηριχθεί το Ποτάμι την 26η Μαΐου: το ευρωψηφοδέλτιο που αποτελείται από 42 γνωστικούς ανθρώπους, την ευρωπαϊκή πρόταση μέσω της ατζέντας Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση που συμφέρει τους Έλληνες και τη σταθερότητα των απόψεων, αφού "αν ψηφίσεις Ποτάμι, Ποτάμι θα σου βγει" - όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ιδεολογική ταυτότητα του Ποταμιού, τόνισε πως η σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική τοποθέτηση δεν είναι αγκυλωμένη σε κείμενα των περασμένων 200 ετών και αναρωτήθηκε, φέρνοντας ως παράδειγμα το αίτημα για φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών όπως το NETFLIX: "Αυτό είναι αριστερό ή δεξιό; Ο Μακρόν που το προτείνει αυτό είναι αριστερός ή δεξιός;"

Για το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης ο κ. Θεοδωράκης είπε "νομίζω ότι είναι κατώτερο των προσδοκιών. Το είπα και στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, ότι προσπαθούν να παρασύρουν τον κόσμο, σε μια διαμάχη που δεν τους αφορά. Νομίζω ότι είναι ένα κόλπο που κάνουν για να συσπειρώσουν τους κομματικούς τους στρατούς και να μην μιλήσουν για τα σημαντικά"

Τέλος, για τις πρόσφατες παροχές και τροπολογίες, εξέθεσε τις αντιρρήσεις του Ποταμιού, τις οποίες εξέφρασε και στη Βουλή λέγοντας "παρών" και ψηφίζοντας μόνο εκείνη για το Μάτι.

Ωστόσο, αποσαφήνισε πως "είναι λαϊκισμός να εναντιώνεσαι μόνο και μόνο επειδή είναι προεκλογικές" και ότι κάποιες από αυτές τις είχε προτείνει και το Ποτάμι εδώ και καιρό, όπως τα κίνητρα για την νεανική επιχειρηματικότητα. Καταλήγοντας, δήλωσε πως είναι μία κακή συνήθεια να μοιράζεις τα περισσεύματα ως μάγος πριν τις εκλογές, ενώ ταυτόχρονα στέλνεις και λάθος μηνύματα στην Ευρώπη.