Skip to main content

Θεοδωρίδου: Έως και για 13 μήνες αντισώματα για όσους νόσησαν ή εμβολιάστηκαν

Θεοδωρίδου για «αθηναϊκή μετάλλαξη»: Οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη - Νόσηση και εμβόλια μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αρχίζοντας τη συνέντευξη Τύπου, χαιρέτισε την παρουσία των δημοσιογράφων στην αίθουσα, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε rapid test πριν την είσοδό τους στην αίθουσα Τύπου. «Η εβδομάδα αρχίζει πιο αισιόδοξα», είπε.

Αναφέρθηκε σε μια πολυκεντρική μελέτη, η οποία κατέληξε στο ότι τα αντισώματα -όσων έχουν νοσήσει ή εμβολιαστεί- παραμένουν μέχρι και για 13 μήνες και μειώνουν την πιθανότητα της επαναλοίμωξης. Η κ. Θεοδωρίδου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για την «πρώτη μελέτη που επιβεβαιώνει την παραμονή εξουδενωτικών αντισωμάτων και την μείωση του κινδύνου επαναλοίμωξης».

«Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», τόνισε, λέγοντας ότι η μελέτη είναι ενθαρρυντική, καθώς «είναι η πρώτη που μιλά για προστασία από την ανοσία μεγαλύτερη του ενός έτους».

Τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

«Είμαι λεύτερος τώρα»: Σε αυτή τη φράση ενός ηλιωμένου συμπολίτη μας, που ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του αναφέρθηκε  η κ. Θεοδωρίδου.

Για τη λεγόμενη «αθηναϊκή μετάλλαξη» η κ. Θεοδωρίδου υπογραμμίσε ότι «σχετικά με την ερώτηση για τη μετάλλαξη για το κέντρο της Αθήνας, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν ανησυχούμε για οτιδήποτε μεταλλαγμένο. Οι ειδικοί παρακολουθούν την εξέλιξη».