Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΛΑΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 50.000 ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Το μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα, που όμως «θα χρειαστεί και η συνδρομή των ΠΑΕ και των συνδέσμων φιλάθλων».

Δεν ήταν δυνατόν η αστυνομία να υποβάλλει σε έλεγχο και τους 50.000 φιλάθλους που πήγαν στο ΟΑΚΑ για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, σημείωσε κατηγορηματικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία θα είναι το επόμενο πρωτάθλημα, που όμως «θα χρειαστεί και η συνδρομή των ΠΑΕ και των συνδέσμων φιλάθλων».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν ίδια με αυτά που ίσχυσαν και στο Final 4 του Κυπέλλου στο μπάσκετ, όπου όμως οι φίλαθλοι όλων των ομάδων συνύπαρξαν ειρηνικά στις εξέδρες. Ο ίδιος είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ο πρώτος αγώνας μετά από χρόνια που τον παρακολουθήσαν περίπου 50.000 φίλαθλοι

Παράλληλα αναφέρθηκε στις 17 συλλήψεις που έγιναν για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ ενώ τόνισε πως θα υπάρξει και συνέχεια καθώς από το υλικό των καμερών θα εντοπιστούν και άλλοι παραβάτες και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Ελληνοτουρκικά

Ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως δεν συνάδουν ούτε με τους κανόνες της καλής γειτονίας, ούτε με αυτούς του Διεθνούς Δικαίου.

Πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες συνεχίζονται οι μεταναστευτικές πιέσεις στον Έβρο και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛΑΣ και ο στρατός της χώρας δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να εισέλθει παράνομα στη χώρα.

Παιδική παραβατικότητα

«Η ΕΛΑΣ προσπαθεί συστηματικά να επικοινωνήσει με τους μαθητές ακόμη και από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, ώστε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους του διαδικτύου, από όπου ξεκινάει το πρόβλημα», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος για την παιδική παραβατικότητα, επισημαίνοντας πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει έγιναν περισσότερες από 220 ενημερωτικές εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές.

Συμπλήρωσε δε, πως λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 11188 στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι το επιθυμούν για να πάρουν πληροφορίες, να κάνουν καταγγελίες ή να ζητήσουν στήριξη για θέματα που αφορούν το διαδίκτυο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως «για να είμαστε ειλικρινείς, οι παραβατικές συμπεριφορές των παιδιών σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις οικογένειες», προειδοποιώντας ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να «παρκάρουμε» τα παιδιά δίνοντας τους ένα κινητό ή ένα τάμπλετ για να μείνουν ήσυχα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε επίσης ότι σε αυτό που ονομάζουμε χαμηλή παραβατικότητα και εγκληματικότητα, καταγράφεται μείωση περίπου 30/% σε σχέση με το χρονικό διάστημα πριν την πανδημία.

 
 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ