Skip to main content

Θεοδωρικάκος για αντιεμβολιαστές: Η ΕΛΑΣ είναι εδώ για την εφαρμογή του νόμου

Ο υπουργός είπε ότι τα φαινόμενα με τις μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών «στερούνται κάθε λογικής» και ότι η παρέμβαση έγινε ευρέως αποδεκτή.

Στο θέμα του μπαράζ μηνύσεων από αντιεμβολιαστές κατά εκπαιδευτικών και την παρέμβασή του ώστε να μην προχωρούν οι αστυνομικοί σε προσαγωγές των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του σήμερα το πρωί στον ρ/σ RealFm. Επίσης υπογράμμισε για ακόμα μια φορά την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της ΕΛΑΣ για να απαλλαγεί από ξένα προς την αποστολή της καθήκοντα, καθώς και την αναδιοργάνωση του Σώματος και ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, με στόχο την ασφάλεια των πολιτών στις γειτονιές.

Ο υπουργός είπε ότι τα φαινόμενα με τις μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών «στερούνται κάθε λογικής», ότι η κυβερνητική παρέμβαση έγινε ευρέως αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία και τόνισε:

«Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές σχολείων επειδή εφαρμόζουν τον νόμο εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων που κάνουν μηνύσεις με σκοπό να διαταράξουν την κοινωνική ομαλότητα δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας. Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας. Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα φαινόμενα αυτά που στερούνται λογικής θα μπορούσαν να πάρουν έκταση. Γι' αυτό τον λόγο έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να σταματήσουν οι προσαγωγές εκπαιδευτικών στα Τμήματα».

Για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του και σε τρεις εβδομάδες περίπου θα δοθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές, που προετοιμάζει σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. «Χιλιάδες αστυνομικοί θα απελευθερωθούν από πράγματα που δεν είναι δουλειά τους. Οι αστυνομικοί θα σηκωθούν από το γραφείο για να πάνε στις γειτονιές», τόνισε ο υπουργός.

Για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ είπε πως στόχος είναι «οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς σ' όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας». «Ο πολίτης θέλει κοντά τον αστυνομικό και αυτό θα συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Προβλέπεται ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛΑΣ» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι προσδοκά στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις εγκληματικότητας που χρειάζονται έναν συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης.