Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ: Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ

Ως μια απελπισμένη προσπάθεια χαρακτήρισε την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για την κακοκαιρία «Ελπίς», τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε τόσο ο κρατικός μηχανισμός όσο και η Αττική Οδός, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε.

Όσο για την στάση της αντιπολίτευσης σε αυτό το θέμα, είπε: «Δεν είδα χτες τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση να λέει για τις ευθύνες της εταιρείας. Είναι κομματική εμπάθεια ή πολιτική αφέλεια;». Για τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, επεσήμανε ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να αποζημιωθούν.

Σχετικά με το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο υπουργός διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δεν μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο τη Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη».

Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο. Καμία Τροχαία δεν μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό».

«Καμία εναλλακτική πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για την πρόταση μομφής είπε ότι είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση. «Είναι σε πολύ μεγάλο εσωκομματικό μαράζωμα. Το κυριότερο είναι ότι κινδυνεύει στις επόμενες εκλογές να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «άσφαιρη» την κίνηση Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. «Η κίνηση για τη μομφή ενάντια στην κυβέρνηση είναι μια απελπισμένη προσπάθεια».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ