Skip to main content

Θεοδωρικάκος για τελικό: Αυστηρός έλεγχος ταυτοτήτων, ανοιχτές οι 40 κάμερες του ΟΑΚΑ

Ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των θεατών θα είναι αυστηρός ενώ θα τηρηθεί πλήρως ο νόμος για τη χρήση των καμερών μέσα στο γήπεδο, σύμφωνα με τον υπουργό

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα του τελικού του ερχόμενου Σαββάτου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας των θεατών θα είναι αυστηρός ενώ θα τηρηθεί πλήρως ο νόμος για τη χρήση των καμερών μέσα στο γήπεδο.

«Έχω ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για το παιγνίδι την αυστηρή εφαρμογή του νόμου», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πρώτον, τα εισιτήρια που θα έχουν διατεθεί στις δύο φιναλίστ του τελικού θα διακινηθούν με πλήρη γνώση της ταυτότητας των ανθρώπων οι οποίοι θα πάρουν τα εισιτήρια και θα μπουν στο γήπεδο. Συνεπώς, ένας έλεγχος στον οποίον θα υποβάλλονται οι θεατές θα είναι ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Εισιτήριο και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υποχρεωτικά».

«Δεύτερον, θα τηρηθεί πλήρως ο νόμος για τη χρήση των καμερών μέσα στο γήπεδο. Στο ΟΑΚΑ υπάρχει ένας αριθμός περί τις 40 κάμερες τις οποίες θα διαχειριστούν αστυνομικοί σε συνεργασία με τους σεκιούριτι του γηπέδου και το Κέντρο Επιχειρήσεων», συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Και φυσικά θα υπάρχουν αυστηρότατοι έλεγχοι περιμετρικά και κινητοποίηση ικανής δύναμης της ΕΛΑΣ».

«Αυτό που θέλω να ζητήσω από τις δύο ομάδους και τους χιλιάδες φιλάθλους είναι να είναι υποδειγματικοί κι αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε -με τη δολοφονία ενός 19χρονου παλληκαριού, του Άλκη, στη Θεσσαλονίκη, που συγκλόνισε την ελληνική γνώμη- να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία. Ότι οι φίλαθλοι είναι εδώ, σέβονται τους νόμους, απολαμβάνουν το παιγνίδι. Θα απολαύσουν τον τελικό ύστερα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί οι φίλαθλοι διαφορετικών ομάδων. Είναι αντίπαλοι στο γήπεδο, δεν είναι εχθροί στις εξέδρες», κατέληξε ο υπουργός.