Skip to main content

Θεοδωρικάκος για τραυματία αστυνομικό: Έδρασε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως ο 28χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε έδρασε «με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα».

«Με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα» έδρασε ο 28χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στο κέντρο της Αθήνας, σημειώνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από την επίσκεψή του στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο άνδρας της ΔΙ.ΑΣ.

Η ανάρτηση του υπουργού:

Επισκέφτηκα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο τον 28χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε νωρίτερα στη συμπλοκή με αλλοδαπό που χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο επιχείρησε να τον σκοτώσει. Έχει τραυματιστεί αλλά ευτυχώς ελαφρά. Του ευχήθηκα περαστικά και του έδωσα συγχαρητήρια γιατί έδρασε με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους τρεις συναδέλφους του της Ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν μαζί του.

Καταδίωξη και πυροβολισμοί

Συναγερμός σήμανε το πρωί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μάρνη, όπου σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια καταδίωξης 35χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Το όχημα εντοπίστηκε στην πλατεία Βάθη, και όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ τού έκαναν νόημα να σταματήσει, ο οδηγός εμβόλισε αστυνομικές μηχανές. Τότε ένας αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε τον δράστη, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Στο σημείο εντοπίστηκαν συνολικά τρεις κάλυκες. Ο 35χρονος φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.