Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Η διαχείριση του κορωνοϊού δεν είναι για κομματική αντιπαράθεση

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση στη διαχείριση της πανδημίας.

Την ανάγκη να διατηρηθούν τα μέτρα για όσο επιβάλλεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Πρέπει με ενότητα και αλληλεγγύη, να εφαρμόσουμε, με αυστηρό τρόπο τα μέτρα, όπως κάναμε και τον προηγούμενο Μάρτιο. Τα μέτρα θα διατηρηθούν όσο το επιβάλουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89 και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορωνοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση. Δεν έχει κανένα νόημα».

Ερωτηθείς για τη συμβολή της αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της πανδημίας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι έχει αναδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό, ως πυλώνας κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του εμβληματικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε ό,τι αφορά στη στήριξη της κυβέρνησης προς την αυτοδιοίκηση, τη χαρακτήρισε τεράστια, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να στηρίξει την αυτοδιοίκηση» και θύμισε ότι οι έκτακτες επιχορηγήσεις στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, δίνοντας έμφαση σε αυτήν του ΑΣΕΠ, στην οποία καθιερώνονται οι γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσληψη στο Δημόσιο. Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει συνέντευξη, αλλά γραπτές εξετάσεις για τις γνώσεις κάθε εξεταζομένου και τις επαγγελματικές δεξιότητές του. Υπενθύμισε ότι έχει γίνει διάλογος με τα κόμματα πριν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο και τόνισε ότι ο διάλογος αυτός συνεχίζεται, διότι υπάρχει ενδιαφέρον για τη γνώμη της κοινωνίας, αφού η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει ένα νόμο που θα έχει χρονική συνέχεια.