Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Υπό εξέταση αίτημα αστυνομικών να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμά τους

Ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει δεκτό το αίτημα των αστυνομικών, προκειμένου να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικακος, το ενδεχόμενο να κάνει δεκτό το αίτημα των αστυνομικών, προκειμένου να χαρακτηριστεί το επάγγελμά τους επικίνδυνο.

«Εξετάζουμε το πάγιο αίτημα των αστυνομικών - που δεν έλυσε ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηριστεί το επάγγελμα τους ως επικίνδυνο» είπε κατά την απάντηση του στη Βουλή σε ερώτηση του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ.

«Τεράστιο θέμα η παράνομη μετανάστευση», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Μέχρι σήμερα έχουμε σταματήσει 220.000 μετανάστες να μπουν παράνομα στη χώρα. Επίσης ενημερώνω τη Βουλή πως μια πηγή εγκληματικότητας προέρχεται από τους μετανάστες. Έχουμε συλλάβει φέτος 35.000 παράνομους μετανάστες», είπε ο υπουργός.

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για την εγκληματική πολιτική και να μην βάζουμε στο κέντρο της προσοχής μας τον παράγοντα της παράνομης μετανάστευσης. Αποτελεί τεράστιο θέμα. Γιατί αποτελεί σημαντικό παράγοντα εγκληματικότητας. Και σήμερα, που μπήκαμε στο Νοέμβριο υπάρχει μεγάλη πίεση στα σύνορα. Αυτό απαιτεί πολλές δυνάμεις».