Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Μειώθηκαν οι δείκτες εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε αναβάθμιση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου σε συνάντηση που είχε με Ζέρβα, Καλαφάτη και Καραμανλάκη.

Για μείωση των δεικτών της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμανλάκη.

«Θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη ικανοποίησή μου διότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στενότατη και αποτελεσματική συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, βάσει ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η συνεργασία είναι καθημερινή, είναι πάρα πολύ αποτελεσματική, υπάρχει σημαντική βελτίωση με κάμψη των δεικτών χαμηλής εγκληματικότητας, το οποίο είναι σπουδαίο - μειώνονται οι κλοπές, οι διαρρήξεις, οι κλοπές αυτοκινήτων», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε: «Από κοινού κάνουμε τα πάντα για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Ο υπουργός σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «σταθερά ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν τις πρωτοβουλίες απελευθέρωσης των πανεπιστημίων μας από ψευτοκαταλήψεις που δημιουργούσαν για δεκαετίες πολύ σοβαρά προβλήματα, όπως το γνωστό θέμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου». Προανήγγειλε αναβάθμιση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, «η οποία οφείλεται στην εθελοντική εργασία των στελεχών της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης που είναι πρότυπο σημαντικής δουλειάς και πρότυπο αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και της ΕΛΑΣ».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε ως καταλυτική την παρουσία του κ. Θεοδωρικάκου στην πόλη μας τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Με την προσωπική διάγνωση που έκανε σε επιτόπου προβλήματα, είτε αφορούν αυτά στη δυτική πλευρά της πόλης είτε αφορούν τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, όχι μονάχα είδε εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα αλλά ουσιαστικά δρομολόγησε και συγκεκριμένες λύσεις, είτε αφορά αυτό κτηριακές εγκαταστάσεις αστυνομικών τμημάτων, είτε για καίρια θέματα όπως είναι το κυκλοφοριακό», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Επισήμανε επίσης την αγαστή και συνεχή συνεργασία που έχει και με τον δήμαρχο για μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας της κυβέρνησης και η παρουσία μας, αλλά και οι παρεμβάσεις μας και η συνεργασία μας σε αυτό το επίπεδο, υπογραμμίζουν ότι προτεραιότητά μας είναι το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών και το γεγονός της απελευθέρωσης δημόσιων κτηρίων, είτε αφορούν τον πανεπιστημιακό χώρο ή άλλα είναι μία βασική προτεραιότητα και στόχος που είναι μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Ενίσχυση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Ζέρβας

Ψηλά στην ατζέντα της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι το θέμα της προστασίας του πολίτη και της ασφάλειας, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Χαιρόμαστε για την ουσιαστική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι μια ευνομούμενη πόλη. Ενα από τα δυσκολότερα θέματα στην πόλη μας είναι το κυκλοφοριακό. Η δημοτική αστυνομία γνωστοποίησε στον υπουργό τις πρωτοβουλίες και τις δυνατότητες διαχείρισης των προβλημάτων που έχει», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Όπως είπε ο δήμαρχος, υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία που κάθε μέρα οικοδομείται σε μεγαλύτερο βαθμό, σε υψηλότερο επίπεδο με την Ελληνική Αστυνομία.

«Σε κάθε περίπτωση εκείνο που ζήτησα από τον υπουργό είναι και η ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσία τροχονόμων, η παρουσία περισσότερων στελεχών της ΕΛΑΣ στους δρόμους μας. Και από την άλλη πλευρά είναι πολύ σημαντική και η ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, που με 81 άτομα κάνει αυτήν την εξαιρετική δουλειά», ανέφερε.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμανλάκης,ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος καθώς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.