Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Νομοθετική πρωτοβουλία για την προκήρυξη 3Κ

Ο υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε αντιπροσωπεία επιτυχόντων της Προκήρυξης 3Κ, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διαδικτυακής ομάδας «3Κ 2018-Ενωμένοι Διοριστέοι» είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόκειται για επιτυχόντες της Προκήρυξης 3Κ, για τις 8.166 μόνιμες θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες Δήμων, οι οποίοι δεν μπορούν να διορισθούν εξαιτίας  καθυστερήσεων, λόγω του όγκου των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, με αποτέλεσμα να απολέσουν ειδικά κριτήρια έως την έναρξη της διαδικασίας διορισμού τους.

Στη συνάντηση μετείχε και η Γενική Γραμματέας  Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Μετά τη συνάντηση υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Όλοι οι Έλληνες θέλουμε ένα κράτος αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη. Και θέλουμε να χτιστεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες. Γι' αυτό το λόγο οι πολίτες οφείλουν να σέβονται το κράτος αλλά και το κράτος οφείλει να σέβεται τους πολίτες. Συζήτησα με την αντιπροσωπεία των πολιτών που έχουν επιτύχει στον διαγωνισμό σε διάφορες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ ότι το αίτημά τους, τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτηση να γίνονται δεκτά, είναι πάρα πολύ σωστό και λογικό. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση με νομοθετική τροπολογία θα αντιμετωπίσει θετικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αίτημα αλλά θα δώσει λύση με θεσμικό τρόπο σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Η συντονίστρια της αντιπροσωπείας κυρία Χριστίνα Καλαμπαλίκη δήλωσε:

«Ήλθαμε για να διατυπώσουμε τα δίκαια αιτήματά μας στον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί κατανόησε ότι πρέπει να τα δικαιώσει και να τα ικανοποιήσει εντός των επόμενων ημερών. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και που μας δέχθηκε και κυρίως για την κατανόησή του».».