Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο

Να απολογηθεί για τις δηλώσεις που έκανε τον Αύγουστο για την επίμαχη νησίδα όπου εντοπίστηκαν 38 μετανάστες ζητά από τον Τσίπρα ο υπουργός.

«Σήμερα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα άλλη μια φορά να του ζητήσω να πάρει πίσω τα απαράδεκτα λόγια και να ζητήσει συγγνώμη, από την Ελληνική Αστυνομία, τον ελληνικό στρατό και τους Εβρίτες, διότι στα μέσα Αυγούστου κατήγγειλε την κυβέρνηση και όλα τα σώματα που φυλάττουν τα σύνορά μας εκεί, ότι η νησίδα, η περίφημη, στην οποία υποτίθεται ότι υπήρχαν 38 παράνομοι μετανάστες, ήταν ελληνική» δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Open.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγόρησαν ότι εκχωρήσαμε γη στους Τούρκους. Τώρα πλέον έχει αποδειχθεί ότι είναι ψέματα και ένας πολιτικός ηγέτης που έχει διατελέσει πρωθυπουργός και φιλοδοξεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ελληνικού λαού, εάν θέλει να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστος, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για ένα τέτοιο κραυγαλέο λάθος» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως συμπλήρωσε, «εδώ δεν πρόκειται για οικονομικά νούμερα, δεν πρόκειται για στατιστικές.  Δεν μπορείς να κατηγορείς την κυβέρνηση και όλους αυτούς τους φορείς που δρουν για να φυλάξουν τα σύνορά μας, ότι είχαν μπει παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα, όταν πλέον γνωρίζεις ότι αυτή η νησίδα ήταν τουρκική. Επιτέλους, θα τον ρωτήσει σήμερα κάποιος δημοσιογράφος; Και δεν άκουσα χθες από τον κ. Τσίπρα ούτε μία κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η πίεση στον Έβρο έχει πολλαπλασιαστεί. Είναι αντίστοιχη του Μαρτίου του 2020. Από την αρχή του χρόνου έχουν επιχειρήσει να μπουν πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες από τον Έβρο και μόνο τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 40.000. Είναι εκεί οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τη βασική ευθύνη μαζί με τον στρατό μαζί, μαζί με τους Εβρίτες, και υλοποιούν όλοι μαζί το Σχέδιο «Ακρίτας», δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει παράνομα τα σύνορά μας», συνέχισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Εάν συμβεί μαζική προσπάθεια από συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Δεν είναι στα λόγια και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο κύριος Ερντογάν και ο κύριος Σοϊλού και άπαντες στην Τουρκία. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα σύνορά μας» τόνισε ο υπουργός.