Skip to main content

Θεοδωρικάκος σε Ευθυμίου: Στο ΑΤ Λευκού Πύργου γραφείο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Ο υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή πως κατόπιν απόφασης δημιουργούνται νέες υπηρεσίες σε έξι αστυνομικά τμήματα για την ενδοοικογενειακή βία στην πόλη.

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου.

Η βουλευτής, όπως επισημαίνεται, στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός της για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, έθεσε το θέμα στον υπουργό και ζήτησε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες της αστυνομίας για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Σε ό,τι με αφορά, ασχολούμαι διαχρονικά και με συνέπεια με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Ως βουλευτής και μέλος της επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής έχω καταθέσει τις εμπειρίες μου αυτές και με προτάσεις από το βήμα της Βουλής», ανέφερε η κα Ευθυμίου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τη βουλευτή ότι κατόπιν σχετικής απόφασης δημιουργούνται νέες ειδικές υπηρεσίες σε έξι αστυνομικά τμήματα για την αντιμετώπιση των βιαιοπραγιών μέσα στα σπίτια. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το τμήμα Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο η προστατευτική φύλαξη ανηλίκων στα νοσοκομεία

Επιπλέον, η Άννα Ευθυμίου ζήτησε να ενημερωθεί για την προστατευτική φύλαξη ανηλίκων στα νοσοκομεία και αν υπάρχει σχεδιασμός για την αναπροσαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, ώστε να βρεθούν διαφορετικοί τρόποι και χώροι φύλαξης κατάλληλα διαμορφωμένοι για ανήλικα παιδία.

Ο υπουργός επισήμανε στην κ. Ευθυμίου ότι αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Για το λόγο αυτό, θα εξετάσει άμεσα μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας τη δυνατότητα εξεύρεσης της βέλτιστης δυνατής λύσης, που θα είναι επωφελής τόσο για τα ανήλικα παιδιά όσο και για την αποφόρτιση των νοσοκομείων αλλά και των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης.