Skip to main content

Θεοδωρικάκος:Σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη εξαγγέλλει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα εξαγγείλει ένα «ολοκληρωμένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα»

Ο υπουργός Εσωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να μην είναι παρών στην τελετή ορκωμοσίας του περιφερειάρχη της Μακεδονίας μας, είπε ο υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρέθηκε γι' ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη, για την τελετή ορκωμοσίας του Απόστολου Τζιτζικώστα και του νέου περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να παραβρίσκομαι στην ορκωμοσία του Απόστολου Τζιτζικώστα και των περιφερειακών συμβούλων της Κεντρικής Μακεδονίας», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Τζιτζικώστα «ενός ανθρώπου», όπως είπε χαρακτηριστικά, «που για να πάρει ποσοστό 62% από τον πρώτο γύρο περιφερειακών εκλογών σημαίνει ότι είναι ψηλά στην εκτίμηση όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας, που τον επέλεξαν για να συνεχίσει το έργο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της ενίσχυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι η τετραετία που αρχίζει σήμερα θα είναι ακόμη πιο γόνιμη και δημιουργική».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και εργάζεται για τη Μακεδονία. «Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι πραγματικό, πατριωτικό, ουσιαστικό και μεταρρυθμιστικό».

Ο υπουργός Εσωτερικών μάλιστα προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός στην κεντρική ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο θα εξαγγείλει ένα «ολοκληρωμένο επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα. Ένα πρόγραμμα έργων, δράσεων και παρεμβάσεων με το πιο εμβληματικό αυτών να είναι η ανάπλαση της ΔΕΘ, σε συνδυασμό με την απόδοση δεκάδων στρεμμάτων στην πόλη για πράσινο και αναψυχή. Το χρωστάει η Πολιτεία στην αληθινή Μακεδονία αυτό το σχέδιο. Στην περιοχή που έχει τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, με το μεγαλύτερο να είναι η ίδια η Θεσσαλονίκη, με το λιμάνι της και τη γεωστρατηγική θέση της, που πρέπει να γίνει κέντρο των Βαλκανίων και η οικονομική καρδιά της χώρας μας, ο πυλώνας ανάπτυξης της Ελλάδας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι οι Έλληνες τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Να γίνουμε μια γροθιά. Το χρειάζεται η Ελλάδα μας έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης. Θα τα καταφέρουμε. Σ' αυτό τον αγώνα θα είναι μαζί μας και ο παγκόσμιος Ελληνισμός. Οι Έλληνες όπου γης. Στο επόμενο διάστημα θεσπίζουμε το δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού».

Απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα ο υπουργός είπε ότι «η συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο και το σύνολο της κυβέρνησης είναι δεδομένη, θα είναι άριστη και δημιουργική. Περιμένουμε Απόστολε αυτή η θητεία σου να είναι η καλύτερη και να συμβάλλει ώστε όλες οι Περιφέρειες της χώρας σ' αυτή την τετραετία να πάνε πιο ψηλά».