Skip to main content

Θεόδωρος Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία θα βγει αλώβητη

Η ναυτιλία των Ελλήνων είναι η ναυτιλία των πολλών, τους οποίους έχουμε το ηθικό καθήκον να προασπίζουμε, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ.

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική ναυτιλία θα παραμείνει «πρωταθλήτρια» στο διεθνή ναυτιλιακό, παρά τα αθέμιτα χτυπήματα που δέχεται, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΕΕΕ, ο κ. Βενιάμης υποστήριξε ότι η Ένωση «υπήρξε και παραμένει ουσιαστικός συνομιλητής της ελληνικής πολιτείας και πρεσβευτής της στα διεθνή fora, εκπροσωπώντας πάντοτε με ισορροπία τα συμφέροντα όλων αδιακρίτως των μελών της, μικρών και μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων».

Διότι, όπως πρόσθεσε, «η ναυτιλία των Ελλήνων είναι η ναυτιλία των πολλών, τους οποίους έχουμε το ηθικό καθήκον να προασπίζουμε μέσω της δύναμης που έχουμε ως συλλογικό όργανο».

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι οι τρέχουσες αντίξοες συγκυρίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθιστούν τη συλλογικότητα το ουσιαστικότερο όπλο διαπραγμάτευσής μας. Για το λόγο αυτό, συνέχισε, απαιτείται η δυναμική συσπείρωση όλων μας στους κόλπους της Ενώσεώς μας, ώστε να σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο που έχει επιφορτιστεί να επιτελέσει.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΕ, ο κ. Βενιάμης εξέφρασε την ελπίδα η ναυτιλία των Ελλήνων να βγει αλώβητη και νικήτρια «από τις Συμπληγάδες του διεθνούς ανταγωνισμού και της οικονομικής κρίσης και, έχοντας τα εχέγγυα της μακρόχρονης παράδοσης και τεχνογνωσίας, να ατενίζει με σθένος και αισιοδοξία το μέλλον».