Skip to main content

Θεοφάνεια: Σχέδιο της ΕΛΑΣ για ήπια αστυνόμευση έξω από τις εκκλησίες

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχουν συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί και ηχητικά μηνύματα απο την Αστυνομία

Ήπια επιτήρηση θα πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία έξω από εκκλησίες για την αποτροπή συναθροίσεων ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης θα υπάρχουν συχνές περιπολίες σε σημεία όπου υπάρχουν ιεροί ναοί, ηχητικά μηνύματα απο την Αστυνομία και συστάσεις στους πιστούς ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

«Η αστυνόμευση έξω από τους ιερούς ναούς θα είναι ήπια, ενώ θα ακούγονται από τα περιπολικά ηχητικά μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού των πιστών», τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ενόψει του αυριανού εορτασμού των Θεοφανείων.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους πολίτες. Πρέπει όλοι να δείξουν την ανάλογη ευθύνη στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές είναι σε συνεχή συνεννόηση με ιεράρχες. Τέλος, πρόκειται απόψε να πραγματοποιηθεί μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για να οριστικοποιηθούν τα μέτρα.

Εν τω μεταξύ, σε πορεία αποκλιμάκωσης της έντασης με την Πολιτεία κινείται η Εκκλησία, όπως μεταδίδει το protothema.gr. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναμένεται να μην πάει τελικά στο Μοσχάτο όπου κατά την εξουσιοδότηση από την Ιερά Σύνοδο θα έκανε Αγιασμό των υδάτων, συνοδευόμενος μόνο από έναν διάκο, ενώ δεν θα γίνουν Αγιασμοί σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της ορκομωσίας των μελών της νέας κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το κλίμα σύγκρουσης που είχε διαμορφωθει το προηγούμενο εικοσιτετράωρο άρχισε να αλλάζει. Για συναίνεση μιλούσαν πηγές και από τις δύο πλευρές.