Skip to main content

Θεοφάνης: Έρχεται κέντρο καινοτομίας για logistics στον ΟΛΘ

Η ανάθεση της μελέτης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.

Στοχευμένο κέντρο καινοτομίας για logistics αναμένεται να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη.

Το κέντρο, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του 7ου Export Summit του ΣΕΒΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Σωτήρης Θεοφάνης, θα δημιουργηθεί εντός του ΟΛΘ, στο χώρο των παλιών στάβλων, ενώ η ανάθεση της σχετικής μελέτης θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εταιρείας.

Ανέφερε μάλιστα πως η υλοποίηση του εν λόγω κέντρου είναι πιο εύκολο να υλοποιηθεί, ενώ δεν θα είναι ανταγωνιστικό προς αντίστοιχα projects.

Αναφερόμενος στα «έξυπνα λιμάνια», όπως είναι αυτό του Ρότενταμ, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ευρώπης, ο κ. Θεοφάνης τόνισε πως χρειάζονται χρόνια και δουλειά.«Το συγκεκριμένο λιμάνι για να φτάσει  στο σημείο που βρίσκεται χρειάστηκαν περί τα  15 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΟΛΘ Α.Ε., ενώ αναφερόμενος στην πρωινή πρόταση Βενιάμη, από το βήμα του ίδιου συνεδρίου, για ανάπτυξη των ενδοποτάμιων μεταφορών, επισήμανε ότι το σχέδιο για τον πλωτό Αξιό θα αποδειχθεί κενό γράμμα αν δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες λιμενικές και σιδηροδρομικές υποδομές.