Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
x

ΟΛΘ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ 6Ο ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΑΘΕ

Βασικός στόχος είναι η επέκταση του 6ου προβλήτα, είπε ο CEO της ΟΛΘ ΑΕ, Σωτήρης Θεοφάνης, από το βήμα του Thessaloniki Summit

Για την επόμενη ημέρα του λιμανιού Θεσσαλονίκης μίλησαν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, στο Thessaloniki Summit που συνεχίζεται σήμερα.

Για την οδική σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως σε μια εβδομάδα θα έχει βγει η έγκριση της διαχειριστικής αρχής προκειμένου, αν όχι μέσα στον Δεκέμβριο, τουλάχιστον στο τέλος Ιανουαρίου, να ξεκινήσει η δημοπράτηση. Αντιθέτως, όπως διευκρίνισε, η σιδηροδρομική σύνδεση θα αργήσει πολύ περισσότερο καθώς δεν υπάρχει καν μελέτη, η οποία προϋποθέτει τουλάχιστον δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Για τις επενδύσεις που θα γίνουν μίλησε και ο κ. Θεοφάνης, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι η επέκταση του 6ου προβλήτα για την οποία μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για τη φάση προεπιλογής. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι αν δεν υπάρξουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα αναδειχθεί εργολάβος στις αρχές Απριλίου του 2020 ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Ακόμα πρόσθεσε ότι κινούνται διαδικασίες για να προμηθευτεί ο ΟΛΘ τρεις γερανογέρυφρες.

Τέλος, ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η ανάπτυξη από τον ΟΛΘ ενός dry port στη Σόφια, όχι -όπως διευκρίνισε- για να ανταγωνιστεί τις χώρες των Βαλκανίων, αλλά για να παίξει σημαντικό ρόλο σε συνδυασμένες μεταφορές.

Στο μεταξύ, στην ίδια ενότητα για τις υποδομές  της Θεσσαλονίκης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νάσσος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο επταετές επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΑΘ ΑΕ, ύψους 180 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία των έργων επέκτασης του διυλιστηρίου νερού και της αποκατάστασης του αγωγού της Αραβησσού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ