Skip to main content

Θερινό Σχολείο Δημοσιογραφίας ΑΠΘ: Έως 23 Ιουλίου οι εργασίες του

Οι εργασίες του θερινού σχολείου Δημοσιογραφίας θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουλίου 2021- Έμφαση δίνεται στο πεδίο της φωτοδημοσιογραφίας

Την 5η Διεθνή Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας διοργανώνει το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και η Έδρα Jean Monnet για τη Δημόσια Διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργασίες της θα ολοκληρωθούν στις 23 Ιουλίου 2021, ενώ η έναρξη έγινε διαδικτυακά, στις 5 Ιουλίου 2021, από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου.

Η πρωτοβουλία της δημιουργίας της Θερινής Ακαδημίας ανήκει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον Αν. Καθηγητή Νικόλαο Παναγιώτου και στον Καθηγητή Χρήστο Φραγκονικολόπουλο.

«Και τη φετινή χρονιά η Θερινή Ακαδημία Μέσων 2021 θα καινοτομήσει, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε διαδραστικά εργαστήρια, trainings και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και κορυφαίους θεσμούς στη διεθνή ανάπτυξη» αναφέρει ο αν. καθηγητής Νικόλαος Παναγιώτου.

Η πρωτοβουλία συγκεντρώνει το κύρος και την εξειδίκευση πολύ γνωστών Πανεπιστημίων και Οργανισμών από την Ευρώπη, την Ασία και τις Η.Π.Α, ενώ υποστηρίζεται από οργανισμούς, εταιρείες και think tanks που δραστηριοποιούνται στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Έμφαση θα δοθεί στο πεδίο της φωτοδημοσιογραφίας, καθώς θα υλοποιηθεί ένα καινοτόμο masterclass, με τίτλο «Practicing Peace Journalism through Photojournalism» από την Ακαδημία της Βοσνίας Academy VII και από τον Δρ. Δημήτρη Μπούρα και την φωτοδημοσιογράφο Λουίζα Γουλιαμάκη.

Οι θεματικές ενότητες της Θερινής Ακαδημίας είναι: «Disinformation, Science Journalism/News Literacy», «Crisis Communication» και «New business models in Media Organisations».

Στη Θερινή Ακαδημία συμμετέχουν οι φορείς και οι οργανισμοί: Deutsche Welle, Temple University USA, Hallym University, Corea, Beijing University of Foreign Studies, Xi’an Jiaotong-Liverpool University, University of Zagreb, University of Novi-Sad, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Proof organization: Media for Social Justice, Digital Communication Network Global.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.
Περισσότερες πληροφορίες: http://joursummerschool.org/