Skip to main content

«Θερίζει» η χολέρα και η γρίπη, στις περιοχές της Παπούα

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 5.000 έχουν μολυνθεί εξαιτίας της χολέρας, της γρίπης και της διάρροιας σε απομακρυσμένες περιοχές της Παπούα Νέας Γουινέα.
Περισσότεροι  από 100 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και περίπου 5.000 έχουν μολυνθεί εξαιτίας της χολέρας, της γρίπης και της διάρροιας σε απομακρυσμένες περιοχές της Παπούα Νέας Γουινέας, από τον περασμένο μήνα, ανέφεραν αξιωματούχοι σε θέματα υγείας.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ ότι τα κρούσματα πρωτοεμφανίστηκαν τον περασμένο μήνα και επεκτάθηκαν σε απομακρυσμένες περιοχές στο εσωτερικό της χώρας καθώς και στη μεγάλη πόλη Λάε και σε περιοχές των βόρειων ακτών.

Ορισμένες από τις περιοχές αυτές είναι απομονωμένες με περιορισμένα μέσα επικοινωνίας και άλλες υποδομές και σε ορισμένες από αυτές η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ελικόπτερο. Αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Τα κρούσματα γρίπης που επιβεβαιώθηκαν ανήλθαν σε 4.600 από τα οποία τα 56 ήταν θανατηφόρα και τα κρούσματα της διάρροιας από το βακτήριο Σιγκέλα 788 από τα οποία 39 θανατηφόρα.Τα κρούσματα της χολέρας που επιβεβαιώθηκαν ανήλθαν σε 274 από τα οποία τα θανατηφόρα 21. Η γρίπη είναι η εποχιακή και όχι η νέα γρίπη.