Skip to main content

Θερμαϊκός: Ακυβέρνητο λόγω βλάβης σκάφος με 49 επιβαίνοντες στον Λευκό Πύργο

Στο σκάφος επέβαιναν 49 άτομα εκ των οποίων 3 ανήλικοι - Έμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή απόστασης 300 μέτρων από την προβλήτα του Λ. Πύργου.

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε το βράδυ της Τρίτης στον Θερμαϊκό, στη θαλάσσια περιοχή απόστασης 300 μέτρων από την προβλήτα του Λευκού Πύργου επιβατικό/τουριστικό σκάφος με 49 επιβαινόντες.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ρ/Κ πλοίο, μία Ε/Γ Λάντζα και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι σαράντα εννέα επιβάτες, εκ των οποίον τρεις ανήλικοι, του σκάφους μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν στο προβλήτα του Λευκού Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ το ''ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ'' ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για το περιστατικό στις 10.20 το βράδυ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ κινήθηκε η διαδικασία για επιβολή διοικητικών κυρώσεων.