Skip to main content

Θερμή υποδοχή από τους πρόσφυγες στον Τσίπρα (φωτο)

Ο πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους της Λέρου και της Χίου αλλά και τους πρόσφυγες, ενώ δεν παρέλειψε να βγει και selfies.

Θερμής υποδοχής τόσο από τους κατοίκους της Λέρου όσο και από τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο νησί έτυχε, κατά τη σημερινή του επίσκεψη, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τον χώρο του ψυχιατρείου όπου κατασκευάζεται το hotspot, τον σημερινό καταυλισμό και τον χώρο του παλιού ΠΙΚΠΑ όπου ανακαινίζεται το κτήριο για να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος του νησιού είπε στον Αλ.Τσίπρα ότι είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέπτεται το νησί. Ο δήμαρχος και η τοπική κοινωνία  διαμήνυσαν στον πρωθυπουργό πως δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη δημιουργία του hotspot, ενώ του επεσήμαναν ότι το νησί έχει φιλοξενήσει κατά περιόδους πολιτικούς εξόριστους, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, και σήμερα πρόσφυγες.

Στη Χίο, ο πρωθυπουργός πήγε στον καταυλισμό που βρίσκεται το εργοστάσιο της ΒΙΑΛ και είδε τις εγκαταστάσεις για το hotspot της Χίου. Το εργοστάσιο ανακαινίζεται, ενώ έχουν τοποθετηθεί και σπιτάκια.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές (Δήμαρχος, Μητροπολίτης κλπ.) καθώς και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ, Ν. Μηταράκης.

Και στα δυο νησιά ήταν παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (πλην του Δ. Γάκη που είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στην Αθήνα) καθώς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσουν με τον πρόεδρο του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός δεν έλειψε να βγει και selfies με κατοίκους, εργαζόμενους στα hotspot αλλά και άνδρες του Μηχανικού που βοηθούν στην δημιουργία των hotspot.

Ο Δήμαρχος Λέρου προσέφερε στον Α. Τσίπρα τοπικά προϊόντα και βιβλία με την ιστορία του νησιού. Του έδωσε, όμως, και ένα φάκελο που κίνησε την περιέργεια όλων των παρευρισκόμενων. Περιείχε τα αιτήματα τα αιτήματα των κατοίκων του νησιού – γνωστά και ως αντισταθμιστικά οφέλη. Ο πρωθυπουργός το σχολίασε λέγοντας "τι είναι αυτό; η λυπητερή";". Για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι είναι τα αιτήματα των κατοίκων του νησιού.