Skip to main content

Θέρμη: Με γάντια, μάσκες και χαμόγελα η πρώτη βδομάδα στο ΚΔΑΠμεΑ

Για να δεχθεί πάλι τα παιδιά, η δομή του ΚΔΑΠμεΑ εφοδιάστηκε με επαρκή ποσότητα αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες και γάντια.

Άνοιξέ τις πόρτες του από την περασμένη Δευτέρα 25 Μαϊου το ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω». Η δομή λειτουργεί σε δύο βάρδιες με όλα τα μέτρα ασφαλείας και προσωπικής υγιεινής που προτείνει ο ΕΟΔΥ, ενώ από την πρώτη Ιουνίου ξεκινούν τη λειτουργία τους και τα ΚΔΑΠ Θέρμης, Βασιλικών & Τριλόφου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των «Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης».

«Από τις 12 Μαρτίου 2020 και λόγω της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας του ΚΔΑΠμεΑ «Αγκαλιά-ζω» για την αποφυγή διασποράς του covid-19, οι ωφελούμενοι του προγράμματος βίωσαν τον εγκλεισμό και την στέρηση από δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων φυσιοθεραπείες, φυσική άσκηση, κοινωνικοποίηση κλπ. Οι οικογένειές τους καλούνταν να υποκαταστήσουν τις υπηρεσίες που δεν μπορούσαν να λάβουν τα παιδιά τους από την οργανωμένη δομή» τονίζει ο Αργύρης Μωραϊτης, πρόεδρος των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης. «Για εμάς, στο διοικητικό συμβούλιο αλλά και το προσωπικό της δομής είναι απόλυτη προτεραιότητα να είμαστε δίπλα στους ωφελούμενους μας και τις οικογένειες τους».

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των ΑμεΑ, αλλά και όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας και προσωπικής υγιεινής που προτείνει ο ΕΟΔΥ, τόσο για τους κλειστούς χώρους όσο και για την μετακίνηση των ωφελούμενων, οι υπεύθυνοι της δομής ήρθαν σε επικοινωνία με όλες τις οικογένειες των ωφελούμενων παιδιών για να εκδηλώσουν την επιθυμία συμμετοχής.

Και για τις οικογένειες, όμως, που δεν επιθυμούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα η δομή, με το εξειδικευμένο προσωπικό της, βρίσκεται δίπλα τους στηρίζοντας ηθικά και ψυχολογικά τα μέλη αυτών των ευάλωτων ομάδων.

Για να δεχθεί πάλι τα παιδιά, η δομή εφοδιάστηκε με επαρκή ποσότητα αντισηπτικών και μέσων ατομικής προστασίας όπως μάσκες, γάντια, ο χώρος απολυμαίνεται και καθαρίζεται επιμελώς πριν δεχθεί τα ωφελούμενα άτομα ενώ τηρούνται οι όροι εκπαίδευσης και καθοδήγησης των ωφελούμενων για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, των κανόνων ατομικής υγιεινής και τήρησης των αποστάσεων.

Παράλληλα με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, από την ερχόμενη Δευτέρα επαναλειτουργούν και τα ΚΔΑΠ στη Θέρμη, τα Βασιλικά και τον Τρίλοφο πάντα με ασφάλεια και προσοχή.

Ήδη, οι συντονιστές των τριών ΚΔΑΠ βρίσκονται σε επικοινωνία με τους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών με σκοπό να διαπιστωθεί η πρόθεσή τους για προσέλευση των παιδιών στις δομές και οργανώνεται με ασφάλεια η παραμονή των παιδιών στα ΚΔΑΠ εφαρμόζοντας σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που επιβάλλουν οι οδηγίες των αρμοδίων οργάνων.