Skip to main content

Θέρμη: Με την «ανακάλυψη της φύσης και της κοινότητας του Λιβαδίου» ξεκινά το ΚΕΠΕΑ

Η συνάντηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι και στον περιβάλλοντα χώρο, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 9.30.

Επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο «Ανακάλυψη της φύσης και της κοινότητας του Λιβαδίου - Εαρινό άνοιγμα του ΚΕΠΕΑ Θέρμης» οργανώνουν το κέντρο
Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Θέρμης το οποίο εδρεύει στο Λιβάδι, σε συνεργασία με τον δήμο Θέρμης και τις υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στόχος της συνάντησης είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί το ΚΕΠΕΑ Θέρμης, να ενημερωθούν για τους στόχους και τα προγράμματά του, να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, αλλά και να εξερευνήσουν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Λιβαδίου.

Η συνάντηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι και στον περιβάλλοντα χώρο, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022, στις 9.30 και περιλαμβάνει μετακίνηση στο πεδίο και εισηγήσεις:

· «Το όραμα και η φιλοσοφία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θέρμης», Λουκία Λιθοξοΐδου

· «Παραδοσιακός τρόπος ζωής και Βιώσιμη Ανάπτυξη», Αριστείδης Κωνσταντινίδης · Ξενάγηση στον οικισμό του Λιβαδίου, Δημήτρης Γουδήρας, πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας

· Περιήγηση σε δασικό μονοπάτι, Λ. Λιθοξοΐδου - Αρ. Κωνσταντινίδης

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Εάν ο αριθμός συμμετεχόντων υπερβεί τα 50 άτομα, τότε θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την επιλογή των συμμετεχόντων. Η επιμορφωτική συνάντηση θα επαναληφθεί το Σεπτέμβριο.

Για τη μετακίνηση στο Λιβάδι ο Δήμος Θέρμης είναι πρόθυμος να διαθέσει λεωφορείο, το οποίο θα αναχωρήσει από το ΙΚΕΑ στις 8.30, εφόσον το επιθυμείτε. Η συμμετοχή θα γίνει με προσωπικά έξοδα, όσον αφορά στη μετακίνηση μέχρι το ΙΚΕΑ και στη διατροφή. Για τη διατροφή, όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να γευματίσουν σε ταβέρνα του χωριού, εάν το επιθυμούν. Οι λεπτομέρειες για τη μεταφορά και τη διατροφή – καφέ θα διευθετηθούν αργότερα.

Μετά την παραλαβή και την επεξεργασία των αιτήσεων θα αποσταλεί μήνυμα αποδοχής της αίτησης συμμετοχής στη επιμορφωτική συνάντηση. Με τη λήξη της θα αποσταλούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η επιμορφωτική συνάντηση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.