Skip to main content

Θέρμη: Μεγάλη ανταπόκριση για σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου στο Σχολάρι

Στελέχη της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ παρείχαν ενημέρωση προς τους πολίτες του Κάτω Σχολαρίου σχετικά με την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου.

Περίπου διακόσιες αιτήσεις για σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της εταιρείας ΕΔΑ ΘΕΣΣ υποβλήθηκαν από κατοίκους της Κοινότητας του Κάτω Σχολαρίου. Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο επίσκεψης κλιμακίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Κοινότητα, την Τετάρτη 14 Ιουλίου. Παράλληλα, στελέχη της εταιρείας παρείχαν ενημέρωση προς τους πολίτες σχετικά με την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου με γνώμονα τον Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (ΦΕΚ Β’1507/02.05.2018).

Την ίδια μέρα υπογράφηκε και η σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου όλων των δημοτικών κτηρίων της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου (κτήριο Κοινότητας, ΚΑΠΗ, σχολεία). Τη σύμβαση υπέγραψαν από πλευράς δήμου Θέρμης ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος και από την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο Μιχάλης Στεργιόπουλος, διευθυντής Ανάπτυξης Αγοράς Φυσικού Αερίου. Οι κ. Παπαδόπουλος και Στεργιόπουλος συζήτησαν και για τα έργα επέκτασης του δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε όσες από τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης δεν έχει φτάσει ακόμη το φυσικό αέριο.

«Η συνεργασία μας με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι υποδειγματική. Η εταιρεία έχει ανταποκριθεί και με το παραπάνω στα αιτήματα του δήμου Θέρμης και των κατοίκων της περιοχής, έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις στην περιοχή οι οποίες ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια και έχει φέρει το φυσικό αέριο σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ευχαριστούμε και συνεχίζουμε αυτήν την άψογη συνεργασία μας, ώστε μέχρι το τέλος του 2023 να ενταχθούν στο δίκτυο διανομής του φυσικού αερίου και οι περιοχές που απέμειναν, καθώς και κάποιες επιχειρήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.