Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΦΑΓΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ

Στα δασοκτήματα του δήμου Θέρμης συνεχίζονται οι εργασίες εξυγιαντικής υλοτόμησης για την καταπολέμηση του φλοιοφάγου εντόμου.

Συνεχίζονται οι εργασίες εξυγιαντικής υλοτόμησης στα δασοκτήματα του δήμου Θέρμης για την καταπολέμηση του φλοιοφάγου εντόμου το οποίο έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα στο Σέιχ Σου καθώς και σε άλλες δασώδεις εκτάσεις πέριξ του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Θέρμης: «ολοκληρώθηκαν οι υλοτομίες έκτακτης κάρπωσης οι οποίες έγιναν στην περιοχή του Τριλόφου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχες παρεμβάσεις στο Άλσος Καρδίας. Από αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 αντίστοιχες παρεμβάσεις ξεκινούν στο Άλσος της Κοινότητας Νέου Ρυσίου. Οι εργασίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την «ALFAWOOD GROUP Α.Ε.Β.Ε» καθώς και δασικούς συνεταιρισμούς. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις θέσεις Πλατάνια, Προφήτη Ηλία και Κοτρώνι, στην Κοινότητα Τριλόφου. Σε επόμενο στάδιο, εντός του μηνός Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθεί θρυμματισμός των υπολειμμάτων υλοτομίας».

Τονίζεται επίσης ότι «οι υλοτομικές εργασίες στο Άλσος της Κοινότητας Νέου Ρυσίου περιλαμβάνουν απομάκρυνση όλων των ξερών και προσβεβλημένων δέντρων από το φλοιοφάγο έντομο. Οι εργασίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες για την προστασία των δασικών εκτάσεων του δήμου Θέρμης και θα ακολουθήσουν και σε άλλες δημοτικές δασικές εκτάσεις όπου εντοπίστηκαν ανάλογες προσβολές».

«Παράλληλα συνεχίζονται οι υλοτομήσεις στο δασόκτημα Ισενλί της Θέρμης. Η καταστροφή περιορίστηκε, καθώς ήδη από πέρυσι, ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αποτύπωση της προσβολής σε όλες τις δασικές εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται στα διοικητικά όριά του, ενώ ταυτόχρονα, προέβη και σε εξυγιαντικές δράσεις. Ανάλογες υλοτομήσεις έγιναν και στις δασικές εκτάσεις του Αγίου Ιωάννη Βασιλικών και του Μονοπήγαδου» τονίζει καταληκτικά στην ανακοίνωση του ο δήμος Θέρμης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ