Skip to main content

Θέρμη: Σύσκεψη για την επαναλειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων

Σε όλα τα σχολεία των ενοτήτων του δήμου της Θέρμης έχει γίνει ενδελεχής καθαριότητα και απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από την πρώτη Ιουνίου  συζήτησαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου με μέλη της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, σε αναμονή της έκδοσης σχετικών οδηγιών από το υπουργείο Παιδείας συμμετείχαν, επίσης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Λίτσα Κούτρη, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης κ. Γιώργος Γκρίτζας, οι διευθυντές των σχολείων καθώς και η κ. Χρύσα Κλιματσούδα προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης του δήμου Θέρμης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης η λειτουργία τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής ξεκινούν τη λειτουργία τους από την 1η Ιουνίου ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το φθινόπωρο. Ως 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί. Το σχολικό έτος παρατείνεται ως τις 26 Ιουνίου στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και στα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα υπάρχει η δυνατότητα να μην παρουσιαστούν οι μαθητές με απλή δήλωση των γονιών ενώ θα λειτουργούν εκ περιτροπής «μέρα παρά μέρα».

Η προηγούμενη εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν ένα σημαντικό βήμα  και τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, τόνισε  ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος  Παπαδόπουλος. Ο δήμος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολείων και θα συνεχίσει να το κάνει. Παρά το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλο μέρος της κρίσης και των επιπτώσεών της με μεγάλες ανάγκες, έλαβε μικρή χρηματοδότηση.  Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια και με σύνεση θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ομαλή και χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρίες επαναφορά στην κανονικότητα των σχολικών κοινοτήτων. Τα μέτρα προστασίας και πρόληψης τηρούνται υποδειγματικά από όλους και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία  έχει κυλίσει ομαλά. Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο δήμος Θέρμης από ίδιους πόρους θα χρηματοδοτήσει την ενίσχυση της καθαριότητας των σχολείων κατά τις πρωινές ώρες ώστε να είναι απόλυτα συμβατή με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Τα σχολεία του δήμου Θέρμης είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές με τακτικές απολυμάνσεις, χορήγηση ειδικών θερμομέτρων κατάλληλο εξοπλισμό και αντισηπτικά, γάντια..

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου ενημέρωσε αναλυτικά για τα μέτρα που έλαβε ο Δήμος Θέρμης προκειμένου να γίνει με ασφάλεια και ομαλά η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία. Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως σε όλα τα σχολεία του δήμου έχει γίνει ενδελεχής καθαριότητα και απολυμάνσεις  από ειδικά συνεργεία.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς όπως είπε συντονίζει   για την καλύτερη δυνατή συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας με τις διευθύνσεις των σχολείων.