Skip to main content

Θέρμη: Στα 30 εκατοστά έφτασε το χιόνι στο Λιβάδι από τη χθεσινή κακοκαιρία (φωτο)

Κατά τη χθεσινή κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη έπεσαν νιφάδες χιονιού και στα χωριά του δήμου Θέρμης.

Περίπου 30 εκατοστά ήταν το ύψος του χιονιού χωριό Λιβάδι του δήμου Θέρμης κατά τη χθεσινή κακοκαιρία «Διομήδης» που έπληξε και τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, χιόνι έριξε και στην Περιστερά αλλά με ασθενέστερο ρυθμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Θέρμης από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του δήμου Θέρμης και ειδικότερα στο Λιβάδι και την Περιστερά. Στο Λιβάδι βρίσκονταν σε ετοιμότητα δύο οχήματα τύπου UNIMOG του δήμου Θέρμης, τα οποία παρενέβησαν καθαρίζοντας το οδικό δίκτυο και ρίχνοντας παράλληλα αλάτι. Ο καθαρισμός των δρόμων και η ρίψη αλατιού συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ως σήμερα το μεσημέρι, με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να παραμείνει καθαρό και η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης επισημαίνει πως οι οδηγοί οι οποίοι κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί καθώς θα επικρατήσει παγετός στην περιοχή.

Εκτός από τις χιονοπτώσεις ο «Διομήδης» προκάλεσε και ισχυρές βροχοπτώσεις εξ αιτίας των οποίων έκλεισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας Τρίτη προς Τετάρτη, οι λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, αφού υπερχείλισαν, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Έτσι διακόπηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κυκλοφορία στην 8η Οδό στους Ταγαράδες, αλλά και στην προέκταση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου στα Βασιλικά. Στα σημεία έσπευσε η ΕΛ.ΑΣ αλλά και η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης, ώστε να αποφευχθεί ατύχημα και να τοποθετηθεί σχετική σήμανση. Η κυκλοφορία γίνεται μέσω των υπόλοιπων εναλλακτικών οδών της περιοχής.