Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΡΜΗ: ΓΙΑ 2Η ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ SELF TEST

Συνεχίζεται η αναστάτωση στο 1ο Λύκειο Θέρμης καθώς ο ίδιος μαθητής προσήλθε σήμερα στο σχολείο χωρίς να έχει την βεβαίωση του self test.

Για δεύτερη μέρα μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης προσήλθε για μάθημα χωρίς να έχει κάνει self test.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν του επέτρεψε να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Αναστάστωση σε λύκειο της Θέρμης με γονέα αρνητή των self test

Ο μαθητής δεν πείστηκε να αποχωρήσει και παρέμεινε στην αυλή. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο μαθητής μπήκε στην τάξη με τον διευθυντή να ακολουθεί τη διαδικασία και να αναβάλει το μάθημα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά παραμένουν στο προαύλιο.

Ο διευθυντής βρίσκεται σε επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς και με την εισαγγελία προκειμένου να δουν πως θα χειριστούν το περιστατικό. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη εχθες και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι εχθές ο ίδιος μαθητή της Β΄ Λυκείου ήθελε να παρακολουθήσει το μάθημα αλλά χωρίς να έχει τη βεβαίωση του self test.

Ο διευθυντής του σχολείου ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία. Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του παιδιού ο οποίος σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Μάρκου αυτοαποκαλέστηκε «θεματοφύλακας του Συντάγματος» και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς ενώ τον αποκάλεσε και προδότη και ξεφτίλα.

Ο κ. Μάρκου μετά από επικοινωνία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης κάλεσε την αστυνομία και τελικά κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα.