Skip to main content

Θέρμης Δρώμενα: Συνεχίζονται οι ποιοτικές εκδηλώσεις και προβολές

Τα Θέρμης Δρώμενα συνεχίζονται με ελεύθερη είσοδο και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για το κοινό και την εβδομάδα που διανύουμε.

Συνεχίζονται οι θερινές κινηματογραφικές προβολές και οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Θέρμης Δρώμενα".

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πάντα τηρώντας τις αποστάσεις αυτή την εβδομάδα τα “Θέρμης Δρώμενα” ψυχαγωγούν με ποιοτικές εκδηλώσεις και ταινίες μικρούς και μεγάλους.  
Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου, στις 19:30 στον Τρίλοφο, στο Κέντρο Πολιτισμού (Πέτρινο) “το μελωμύθι,  Οι Νεραϊδοπαρμένοι” περιμένουν τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους. Πρόκειται για την  αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με τη συνοδεία μουσικής. Αμέσως μετά, στις 21:00 ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τίτλο “Con Fuoco – A Strange Orchestra“ παρουσιάζει την αγαπημένη μας ορχήστρα!

Στη Θέρμη, στις 20:30 το Cine Θερμαΐς θα φιλοξενήσει τα ΑΠόΝΕΡΑ, 6 ταξίδια με λίγο νερό , μία παράσταση κουκλοθεάτρου από το Θέατρο κούκλας Μαρμίτα.
Αύριο Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου τρεις αξιόλογοι μουσικοί υμνούν το φεγγάρι μέσα  από την τέχνη τους. Την ίδια μέρα αλλά και την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Con Fuoco – A Strange Orchestra“ θα προβληθεί στο Σινέ Θερμαΐς.

Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας 2019 “πηγαίνει” στο  Σινέ  Θερμαΐς.



Αναλυτικό Πρόγραμμα

Οι Νεραϊδοπαρμένοι” Τι γίνεται όταν ένα μουσικός συναντάει μια νεράιδα;… Και όποιος της κλέψει το μαντήλι, τι θ’ απογίνει; Μυστικά πολλά, κρυμμένα μέσα σε παραμύθια και τραγούδια θα σας πούμε… ελάτε μαζί να μαγευτούμε και στο χορό της νεράιδας ας παρασυρθούμε! Ένα μελωμύθι με άρωμα Κρήτης!
Αφήγηση – ακορντεόν: Πέννυ Αβράμπεκη
Τραγούδι–λαούτο: Δημήτρης Τριχάκης
31 Αυγούστου 2020, ώρα 19:30, Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο) ΑΠόΝΕΡΑ,
6 ταξίδια με λίγο νερό -Θέατρο κούκλας Μαρμίτα
Παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά από 5 έτών 
Στριμώξαμε στη βαλίτσα μας ερωτήσεις και ιστορίες από όλο τον κόσμο και με όχημα την τέχνη του κουκλοθεάτρου και του θεάτρου σκιών, επιχειρούμε ένα ταξίδι σ’ ένα κόσμο που διψάει για καθαρό νερό, για ζωή, για γνώση, για παιχνίδι, για ελπίδα. Με αληθινές ιστορίες νερού απ’ όλο τον κόσμο, με ήρωες συνομήλικα παιδιά, ψάχνουμε να βρούμε μαζί σας απαντήσεις και νέους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης του νερού.  



31 Αυγούστου 2020, ώρα 20:30, Cine Θερμαΐς
Κινηματογράφος
Con Fuoco – A Strange Orchestra
Ελλάδα, Ντοκιμαντέρ 2020,  Διάρκεια: 30’
Σκην.: Αναστάσης Δαλλής

Η «Con Fuoco» είναι μια ορχήστρα από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας της κι ενώνοντας ανθρώπους κάθε ηλικίας, έχει καταφέρει τα τελευταία 20 χρόνια να χαράξει μια σημαντική μουσική πορεία. Καθοριστική είναι η συμβολή του μαέστρου Γιάννη Πολυμενέρη, ο οποίος την κρατά ζωντανή από το 1999 μέχρι και σήμερα, παρά τις δυσκολίες, προσδίδοντας στο εγχείρημα παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Πλατφόρμα στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

31 Αυγούστου 2020, ώρα 21:00, Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

1-2 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 21:00, Σινε Θερμαΐς

Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας 2019

Βραβευμένες ταινίες  

Το Φεστιβάλ των Μικρομηκάδων «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 20 βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού 42ου Φεστιβάλ – 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

3-4 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20:45, Σινε Θερμαΐς

Μουσική
Μια συναυλία αφιερωμένη στο φεγγάρι
Λαούτο- Τραγούδι: Δημήτρης Τριχάκης
Κιθάρα - Τραγούδι: Σπύρος Παπαδόπουλος
Βιολί: Νίκος Κουθούρης

2 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 20:30, Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)


Είσοδος ελεύθερη