Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Η ΕΡΤ3 - ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο κλάδος των δημοσιογράφων θα συνδράμει σχεδόν όλα τα κόμματα, με στελέχη τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

Γράφει ο Σαλονικιός

Σε θερμοκήπιο πολιτευτών, διαφόρων κομμάτων, κυρίως βεβαίως του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξελιχθεί η ΕΡΤ. Φυσικά οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης δεν είναι οι μόνοι που δοκιμάζουν την τύχη τους στον πολιτικό στίβο, καθώς ο κλάδος θα συνδράμει σχεδόν όλα τα κόμματα, με στελέχη τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο, η περίπτωση της ΕΡΤ έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Τελευταία δημοσιοποίηση υποψηφιότητας είναι αυτή της Δώρας Αυγέρη η οποία θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια... ετεροχρονισμένη υποψηφιότητα καθώς το όνομα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 είχε ακουστεί και στις εκλογές του Γενάρη 2015, αλλά τελικώς τότε δεν προχώρησε.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενδέχεται να είναι υποψήφια στη Χαλκιδική η Κυριακή Μάλαμα, στέλεχος της ΕΡΤ3 (προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγράμματος τηλεόρασης και Ραδιοφώνου της ΕΡΤ3) και υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Η Μάλαμα, η οποία είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφια και στην Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Γενάρη 2015.

Εκ νέου υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και ο βουλευτής και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ο οποίος πρωτοεκλέχθηκε τον Γενάρη 2015.

Υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης, αλλά με τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι πιθανότατα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα η οποία ήταν υποψήφια και τον Γενάρη 2015.

Στις περιφερειακές εκλογές άλλος ένας υποψήφιος, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης, διεκδίκησε την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής ο Σάκης Αρναούτογλου, γνωστός από την παρουσίαση του μετεωρολογικού δελτίου της ΕΡΤ3.

Άλλοι τρεις δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συμμετείχαν σε ευρωψηφοδέλτια. Ο νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ο οποίος επανεξελέγη καθώς και ο Κώστας Αρβανίτης, υποψήφιος επίσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κι αυτός εξελέγη, αλλά και η Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια με τη ΝΔ.

Θητεία στην ΕΡΤ3 είχε για αρκετά χρόνια ο Δημήτρης Βενιέρης (τώρα στο Focus) ο οποίος θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης.

Υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να είναι και άλλοι νυν και πρώην δημοσιογράφοι της ΕΡΤ όπως για παράδειγμα η Αννέτα Καββαδία, εν ενεργεία βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Άννα Καραμανλή, βουλευτής με τη ΝΔ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ