Skip to main content

Σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Παράλληλες διαπραγματεύσεις του συνεταιρισμού με τράπεζες και στρατηγικό επενδυτή για την εξασφάλιση κεφαλαίων και αναδιάρθρωση δανεισμού.

Σε συζητήσεις τόσο με τράπεζες όσο και με εν δυνάμει στρατηγικούς επενδυτές για την εξασφάλιση κεφαλαίων για την περαιτέρω ανάπτυξή του και την αναδιάρθρωση του δανεισμού του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προερχόμενες από την αγορά, αν και οι όποιες εξελίξεις, αναμένεται να προκύψουν στην αρχή του επόμενου έτους, εντούτοις οι συζητήσεις με ισχυρή βιομηχανία, που εδρεύει στη Λάρισα, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Αν οι συζητήσεις ευωδοθούν θα πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς μετά την επιτυχημένη πορεία των πρώτων ετών ο ΘΕΣγαλα, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. 

Σε μια τέτοια περίπτωση ο ΘΕΣγάλα, αφενός θα έχει επιτύχει την αναδιάρθρωση του δανεισμού του και αφετέρου θα αποκτήσει αναγκαία ρευστότητα από τον στρατηγικό επενδυτή για την υλοποίηση επενδύσεων που θα του επιτρέψουν να ακολουθήσε αναπτυξιακή πορεία στα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εξετάζεται το νομικό πλαίσιο της πιθανής συνεργασίας, με τον στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος προέρχεται από το χώρο της βιομηχανίας αλουμινίου, με δεδομένο ότι ο ΘΕΣγάλα έχει μορφή συνεταιριστική.

Όπως λένε γνωστές της αγοράς, παρά το γεγονός πως από το 2011, που ιδρύθηκε ο συνεταιρισμός κατόρθωσε να αναπτύξει ένα σημαντικό δίκτυο σημείων πώλησης σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη (σήμερα αριθμεί τα 58), εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει στη μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα.