Skip to main content

Thesi: Δεν αλλάζουν τα τέλη στάθμευσης για το 2020

Εγκρίθηκε η παραμονή των τελών για τη στάθμευση στα ίδια επιπεδα με φέτος. Επικρίσεις από την αντιπολίτευση για τα έσοδα και το ύψος του αντιτίμου.

Ως έχουν θα παραμείνουν τα τέλη για τη στάθμευση των οχημάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως εγκρίθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η χρέωση για την Α', Γ' και Ε' δημοτική κοινότητα θα εξακολουθήσει να αντιστοιχεί στα 1,70 ευρώ την ώρα.

Την ίδια ώρα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αβαρλής διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε' Κοινότητα πέραν της Βασιλίσσης Όλγας λόγω των αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής, ενώ ελεγχόμενη στάθμευση δεν θα υπάρξει ούτε στην περιοχή των 40 Εκκλησιών.

«Υλοποιούμε την επιθυμία του κόσμου στην Ε΄Κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως η επιθυμία αυτή υπερβαίνει κάθε μελέτη.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στη διοίκηση Ζέρβα για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με τον Ανδρέα Κουράκη να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο δήμος δεν βγάζει ούτε ένα ευρώ έσοδα, αφού εκ του τζίρου των 4 εκατ. ευρώ κατά τη σύμβαση τα μισά πηγαίνουν στην εταιρεία, ενώ το υπόλοιπο ποσό διανέμεται στη φορολογία (65%-67%), αλλά και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ζήτησε το αντίτιμο να φτάσει στα επίπεδα της Πάτρας, δηλαδή στα 0,30 ευρώ την ώρα, ενώ ο Μιχάλης Τρεμόπουλος πρότεινε  το ποσό των 0,50 ευρώ την ώρα.

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Ορφανός επισήμανε ότι βάσει των όσων αναφέρει η σύμβαση και τη μη εφαρμογή του συστήματος στην Ε' Κοινότητα τότε θα πρέπει να υπάρξει κατάργησή του στο κέντρο και την Γ' δημοτική κοινότητα.