Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζει η τοποθέτηση των ξενόγλωσσων πινακίδων στο Thesi

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των ειδικών ξενόγλωσσων αυτοκόλλητων σημάτων στις ήδη υπάρχουσες πινακίδες

Αρχίζει μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες η τοποθέτηση των ειδικών ξενόγλωσσων (στην αγγλική γλώσσα) ενημερωτικών πινακίδων για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης thesi, θέμα το οποίο είχε αναδείξει προ ημερών με δημοσίευμά της η Voria.gr (δείτε εδώ).

Για το ζήτημα αυτό έγινε πριν από λίγη ώρα συνάντηση στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα αστυνόμευσης, Δημήτρη Δαγκλή και στον εκπρόσωπο της εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το σύστημα thesi, Αλέξανδρο Αντύπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αποφασίστηκε να ξεκινήσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες η τοποθέτηση των ειδικών ξενόγλωσσων αυτοκόλλητων σημάτων στις ήδη υπάρχουσες πινακίδες.

Στη συνέχεια, πέρα από τα αυτοκόλλητα, θα τοποθετηθούν επιπλέον ειδικές ξεχωριστές πληροφοριακές πινακίδες οι οποίες θα είναι μόνον στην αγγλική, σε σημεία μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος τα οποία προσελκύουν πολλούς ξένους επισκέπτες.

“Έχουμε εντοπίσει ποια είναι αυτά τα σημεία, όπως για παράδειγμα ο ναός του Αγίου Δημητρίου, η περιοχή πέριξ του Λευκού Πύργου, το τουρκικό προξενείο κ.ο.κ. και στα σημεία αυτά θα τοποθετηθούν αυτές οι ειδικές ξενόγλωσσες πινακίδες”, εξηγεί ο κ. Δαγκλής.

Τονίζει, παράλληλα, ότι αυτές θα επιβαρύνουν οικονομικά την εταιρεία παρότι στην αρχική σύμβαση την οποία είχε υπογράψει με την προηγούμενη δημοτική αρχή δεν προβλεπόταν η υποχρέωση τοποθέτησης και ξενόγλωσσων πινακίδων.

“Η εταιρεία, έπειτα από σχετική εισήγησή μας, για την καλύτερη ενημέρωση και διευκόλυνση των ξένων επισκεπτών που χρησιμοποιούν το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος παρότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από την ισχύουσα σύμβαση, συνεπώς δεν ήταν δεσμευτικό για την εταιρεία, αλλά ούτε και για το δήμο καθώς δεν προβλέπεται τέτοια υποχρέωση από την κείμενη νομοθεσία”, εξηγεί ο κ. Δαγκλής.