Skip to main content

Θέσεις για 83 βρέφη στους σταθμούς του Δήμου Καλαμαριάς

Ο νέος βρεφικός σταθμός στην περιοχή της Καλαμαριάς, ο οποίος εγκαινιάστηκε χθες και δίνει ανάσα σε εργαζόμενους γονείς.

Τα εγκαίνια του Δ’ Βρεφικού Σταθμού στον Δήμο Καλαμαριάς, στη συμβολή των οδών Ερατύρας και Αντιγόνης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανελη και της Αντιπεριφερειάρχη, Βούλας Πατουλίδου, που μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντοντη-Μπανιωρα και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, έκοψαν την κορδέλα παραδίδοντας τη νέα δομή στα μικρά παιδιά.

Η δημιουργία του Δ' Βρεφικού Σταθμού δίνει ανάσα σε εργαζόμενους γονείς, που δεν έχουν καμία βοήθεια για τα παιδάκια τους, καθώς προστίθενται επιπλέον τριάντα θέσεις στις ήδη πενήντα τρεις υπάρχουσες.

«Μέχρι το 2019 ως δήμος είχαμε 24 μόνο θέσεις για βρέφη στους σταθμούς μας. Σήμερα οι θέσεις αυτές αυξήθηκαν σε 83, αφού εκμεταλλευτήκαμε και δομές παιδικών που κενώθηκαν με την εγκαθίδρυση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και την κατασκευή των τεσσάρων νηπιαγωγείων ήδη από το 2021. Στόχος μας σύντομα οι θέσεις αυτές να γίνουν 100, θέτοντας σε λειτουργία και τον βρεφικό της Ν.Κρήνης, όπως υποσχεθήκαμε και προεκλογικά, δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Στα εγκαίνια το παρόν έδωσαν , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κυρατζής, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, οι Αντιδήμαρχοι, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.