Skip to main content

Θεσμικό πραξικόπημα με τις κρίσεις στην ΕΛΑΣ βλέπει η ΝΔ

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, επιβλήθηκαν έκτακτες κρίσεις με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας

Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωσή του ο Tομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της. Είναι ο λόγος που οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα αλληλοκαταγγέλλονται, προφανώς για το ποια θα έχει το πάνω χέρι στην αστυνομία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε μία ακόμη πρεσβεία ενώ αστυνομικοί δέχονται για μια ακόμη φορά επίθεση από κακοποιούς που καταγγέλλεται ότι αποφυλακίσθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Οπως σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος, «παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα για παραίτηση, η προϊστάμενή της υπουργός κ. Γεροβασίλη και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υλοποίησαν την τελευταία πράξη των έκτακτων κρίσεων που εν κρυπτώ είχαν δρομολογήσει.

Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Πρόκειται για άθλια μεθόδευση, που η ΕΛ.ΑΣ. είχε να ζήσει από το μακρινό 1994 όταν η αντίστοιχη προσπάθεια είχε κριθεί αντισυνταγματική.

Ας σημειωθεί, παρεμπιπτόντως, ότι την ώρα των έκτακτων κρίσεων, αστυνομικοί δέχονταν επίθεση από κακοποιούς που για μια ακόμη φορά καταγγέλλεται ότι ήταν αποφυλακισθέντες με τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ οι ασύρματοι τους δεν λειτουργούσαν. Προφανώς, άλλες είναι οι προτεραιότητες του υπουργικού διδύμου».