Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση των χριστιανικών σωματείων

Οι χριστιανικοί φορείς κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αδράνεια σχετικά με την ακύρωση της Συμφωνίας και έκρουσαν τον κώδωνα για το δημογραφικό.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δημογραφικό ζήτημα, τις μεταναστευτικές ροές και τη Συμφωνία των Πρεσπών πραγματοποίησαν χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης σήμερα το απόγευμα στο Βελλίδειο.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμά τους, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για «τις ανησυχητικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας ερήμην της βού­λησης του κυριάρχου ελληνικού λαού».

Στις ομιλίες, τους οι εκπρόσωποι των χριστιανικών φορέων κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αδράνεια σχετικά με την ακύρωση της Συμφωνίας ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για κίνδυνο της κοινωνικής συνοχής με τη μεταφορά μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα. Ακόμα σημείωσαν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για πληθυσμιακή, θρησκευτική και πολιτισμική αλλοίωση του πληθυσμού, που προκύπτει από το δημογραφικό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι για την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία στη συνέχεια έκαναν πορεία στην Τσιμισκή, με την τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία.