Skip to main content

Πιάνει δουλειά ο μετροπόντικας από Δευτέρα για την επέκταση Καλαμαριάς

Ο μετροπόντικας ήδη έχει μεταφερθεί και έχει συναρμολογηθεί στο σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου στη Μίκρα, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Την ερχόμενη Δευτέρα «πιάνει δουλειά» ο ένας από τους δυο μετροπόντικες, στη γραμμή επέκτασης της Καλαμαριάς, όπως είχε προγραμματιστεί μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης των σηράγγων της βασικής γραμμής του μετρό της Θεσσαλονίκης.

«Ξεκινάει τη Δευτέρα, η διάνοιξη της μιας από τις δίδυμες σήραγγες στη γραμμή της Καλαμαριάς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αυτό σημαίνει ότι το έργο προχωράει με γρήγορους ρυθμούς» δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Μυλόπουλος, προσθέτοντας ότι «εντός του 2018 θα ολοκληρωθεί και η διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων στην Καλαμαριά».

Ο μετροπόντικας ήδη έχει μεταφερθεί και έχει συναρμολογηθεί στο σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου στη Μίκρα, στην περιοχή της Καλαμαριάς, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο συγκεκριμένος σταθμός στη Μίκρα έχει πολύ μεγάλη σημασία για το έργο διότι από αυτόν θα ξεκινήσει και η νέα επέκταση του μετρό προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». «Για λόγους ασφαλείας, ο δεύτερος μετροπόντικας θα πιάσει δουλειά σε περίπου ένα μήνα, όπως συμβαίνει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις» διευκρίνισε ο ίδιος.