Skip to main content

«Thess Mall» η καρδιά της αγοράς χτυπά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ποιες δράσεις θα υλοποιηθούν στο «Ανοιχτό κέντρο εμπορίου» της Θεσσαλονίκης. Στόχος να λειτουργήσει την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την έναρξη των εργασιών του ανοιχτού κέντρου εμπορίου της Θεσσαλονίκης, του «Thess Mall», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Η χωροθέτηση του «ανοιχτού κέντρου εμπορίου» της Θεσσαλονίκης, του «Thess Mall», η οποία προέκυψε κατόπιν σχετικής μελέτης, οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους: Λεωφ. Νίκης - Παύλου Μελά - Μητροπόλεως - Αριστοτέλους (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων).

Το πιλοτικό έργο «Ενίσχυση ανοιχτών κέντρων εμπορίου (Open Mall)», είναι ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) -Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη και το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στις έξι πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανέλαβε να υλοποιήσει το έργο αυτό, στο οποίο, ήδη, συμμετέχουν ενεργά 100 επιχειρήσεις και έχουν εκδηλώσει επιθυμία να συμμετέχουν περισσότερες. Η χωροθέτηση του «ανοιχτού κέντρου εμπορίου» της Θεσσαλονίκης, του «Thess Mall», η οποία προέκυψε κατόπιν σχετικής μελέτης, οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τους δρόμους: Λεωφ. Νίκης - Παύλου Μελά - Μητροπόλεως - Αριστοτέλους (συμπεριλαμβανομένων των καθέτων).

Συνοπτικά, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες προέκυψαν από τη σχετική μελέτη, είναι:

  • Ανάπτυξη σημείων πληροφόρησης με σύστημα οθονών 
  • Ανάπτυξη εφαρμογής για mobile συσκευές
  • Δημιουργία ενός portal για το «THESS MALL» όπου θα προβάλλονται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις , οι προσφορές, οι δράσεις  και εκδηλώσεις του open mall  με δυνατότητες σύνδεσης σε e- shop.
  • Παρεμβάσεις αστικής κινητικότητας στο χώρο του  «THESS MALL»  όπως stands πληροφοριακής σήμανσης πεζών, οριζόντιες σημάνσεις διευκόλυνσης και ασφάλειας πεζών.

Όπως ανέφερε ο κ.Φιλιππίδης, «αν οι παραδοσιακές αγορές των πόλεων επιθυμούν να ξανακερδίσουν ένα μερίδιο αγοράς, όσο έχει απομείνει, θα πρέπει να υιοθετήσουν μεθόδους και τεχνικές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών. Σ’αυτό ακριβώς το στοιχείο αποσκοπεί η στρατηγική των Ανοικτών Εμπορικών Κέντρων (Open Malls). Βασικός στόχος αποτελεί η πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών στις παραδοσιακές αγορές, που θα προσελκύσουν τον καταναλωτή, ΄Ελληνα, ή ξένο, σε αυτές για τις αγορές του».

Όπως είπε, «πιστεύοντας ότι το «Thess Mall» αποτελεί ένα εργαλείο αντιπαράθεσης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων για ποιοτική και άλλου τύπου εξυπηρέτηση του καταναλωτή, μέσα από τη συνεργασία των επιχειρηματιών στη μάχη για την επιβίωση, είναι ένα «στοίχημα» για τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, η υλοποίησή του και η επίτευξη του στόχου του έργου, για την στήριξη και ενδυνάμωση της αγοράς και της επιχειρηματικότητας της πόλης μας, αλλά, πρωτίστως, για την τόνωση του ψυχολογικού μας κλίματος (το έχουμε άλλωστε τόσο μεγάλη ανάγκη…)».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ.Π.Φιλιππίδης επεσήμανε ότι «αν και καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι η 31η Οκτωβρίου, φιλοδοξία μας είναι να είναι έτοιμο και να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ., για να το κάνουμε γνωστό και σε όλους όσους θα επισκεφθούν την πόλη μας.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την ουσιαστική υποστήριξη του οποίου θα υλοποιηθεί το «Thess Mall»,  ανέπτυξε τις δράσεις υποστήριξης για τη βέλτιστη υλοποίηση του έργου, από πλευράς του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σταύρος Κωνσταντινίδης Συγκοινωνιολόγος-Πολιτικός Μηχανικός, ο οποίος εκπόνησε τη σχετική Μελέτη του ανοιχτού κέντρου εμπορίου της Θεσσαλονίκης, βάσει της οποίας αναδείχθηκε η χωροθέτηση της περιοχής και οι ενέργειες και δράσεις που θα υλοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του έργου, προχώρησε στην παρουσίαση του «Thess Mall».

Business Story
Off