Skip to main content

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Πήλιο και Τρίκαλα - Κανονικά η κυκλοφορία

Παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αλυσίδων.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο και έτσι το βουνό των Κενταύρων σήμερα το πρωί «ντύθηκε» στα λευκά. Η χιονόπτωση άρχισε από χθες το βράδυ και ήδη έχουν 10 εκατοστά χιόνι τόσο το χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, όσο και τα Χάνια, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στα Χάνια στους -3 βαθμούς.

Παρά τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο του Πηλίου είναι ανοιχτό για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και δεν χρειάζεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προς το παρόν, ενώ εκχιονιστικά οχήματα και αλατιέρες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εφ' όσον το απαιτήσουν οι συνθήκες.

Στον Βόλο βρέχει, με τη θερμοκρασία στον Βόλο να βρίσκεται στους 10 βαθμούς. Κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα οχηματαγωγά για τις Σποράδες, όχι όμως και των ιπταμένων δελφινιών.

Τρίκαλα: Ξύπνησαν με χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Με χιόνι ...ξύπνησαν σήμερα το πρωί και οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 1.200 μέτρα, χωρίς ωστόσο, μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω του χιονιού.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ συνδράμουν εννέα συνολικά μηχανήματα, συνιστώντας παράλληλα ο ίδιος  στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Φωτογραφία αρχείου