Skip to main content

Θεσσαλονίκη: 1.500 καταστήματα αναζητούν νέο ιδιοκτήτη - Tιμές έως και 4,7 εκατ. ευρώ!

Η ακτινογραφία των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη τα οποία… περιμένουν για να αλλάξουν χέρια - Πού βρίσκονται, πόσο πωλούνται

Αυξάνονται και πληθύνονται τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη που βγαίνουν προς πώληση με τις τιμές τους να εκτοξεύονται, ξεπερνώντας ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ, όταν βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και θεωρούνται προνομιούχα καθώς είναι τοποθετημένα σε εμπορικούς δρόμους.

Είναι χαρακτηριστικό πως κάνοντας μια αναζήτηση σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων καταγράφεται μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης μια ευρεία γκάμα καταστημάτων που ξεπερνούν τα 1.500 και αναζητούν τον νέο τους ιδιοκτήτη. Κάποια εξ αυτών μάλιστα είναι νοικιασμένα, σε διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερο δέλεαρ για τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους. Οι τιμές τους ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται, τη θέση, τα τμ και τις απαιτήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις αγοραπωλησιών που δεν προχωρούν καθώς οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν ρίχνουν νερό στο κρασί τους, με τα ζητούμενα ποσά να παραμένουν αδιαπραγμάτευτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως λένε γνώστες της αγοράς ακινήτων, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ακίνητα σε δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους, δύσκολα προχωρούν στην πώλησή τους καθώς προτιμούν να ρευστοποιήσουν πρώτα άλλα περιουσιακά στοιχεία που ενδεχομένως έχουν στην ιδιοκτησία τους. Πάντως ολοένα και περισσότερο, πλέον, η ιδέα της πώλησης για κάποιους μεγαλοϊδιοκτήτες κάθε άλλο παρά αποτρεπτική μοιάζει καθώς δεν είναι λίγοι που για προσωπικούς τους λόγους μπαίνουν στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή.

Εν δυνάμει αγοραστές είναι Έλληνες, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτηση καταστημάτων θεωρώντας τα ως μια καλή επένδυση, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι ξένοι που σκανάρουν τη Θεσσαλονίκη για μία καλή ευκαιρία.

Η Voria.gr έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζει περιπτώσεις καταστημάτων που έχουν βγει προς πώληση αναζητώντας τον νέο ιδιοκτήτη τους.

Οι περιοχές είναι ενδεικτικές όπως αναφέρονται στις αγγελίες:

-Στην καρδιά της πόλης κατάστημα 80 τμ πωλείται προς 4,68 εκατ. ευρώ.

-Κατάστημα στην οδό Τσιμισκή 100 τμ πωλείται αντί του ποσό των 3,3 εκατ.ευρώ.

-Κατάστημα 180 τμ στην πυρίκαυστο ζώνη πωλείται προς 3 εκατ. ευρώ.

-Κατάστημα 1170 τμ, που βρίσκεται στην περιοχή της Χαριλάου και είναι νοικιασμένο σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με τη μίσθωση να λήγει την επόμενη χρονιά, πωλείται προς 1, 6 εκατ. ευρώ.

-Πλησίον της Μητρόπολης πωλείται κατάστημα 110 τμ αντί του ποσού του 1,3 εκατ. ευρώ.

-Στο ιστορικό κέντρο κατάστημα 84 τμ πωλείται προς 1,35 εκατ. ευρώ. Στην αγγελία αναφέρεται πως είναι νοικιασμένο με μίσθωμα που αγγίζει τα 5.400 ευρώ μηνιαίως.

-Κατάστημα 1.000 τμ στην περιοχή της Ανάληψης πωλείται προς 1,7 εκατ. ευρώ.

-Πλησίον του One Salonica πωλείται γωνιακό κατάστημα 509 τμ αντί του ποσού του 1 εκατ. ευρώ.

-Στην περιοχή του Βαρδάρη, πωλείται κατάστημα 270 τμ αντί του ποσού των 680.000 ευρώ.

-Κατάστημα στην περιοχή του Ντεπώ, που εκτείνεται σε 394 τμ, πωλείται προς 450.000 ευρώ.

-Στα Λαδάδικα κατάστημα 76 τμ πωλείται προς 280.000 ευρώ.

-Κατάστημα στην περιοχή του ιστορικού κέντρου 50 τμ πωλείται προς 300.000 ευρώ.

-Κατάστημα στην περιοχή της Μαρτίου 500 τμ πωλείται αντί του ποσού των 220.000 ευρώ.

-Κατάστημα 15 τμ στην περιοχή του Διοικητηρίου πωλείται προς 12.000 ευρώ.

φωτογραφία αρχείου