Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές από τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε ένα άτομο και πραγματοποίησε τέσσερις προσαγωγές από τα χθεσινά επεισόδια μετά τη συναυλία που διακόπηκε λόγω της ρίψης χημικών

Τέσσερις προσαγωγές που η μία, ενός 27χρονου ημεδαπού που μετατράπηκε σε σύλληψη σημειώθηκαν στα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συναυλία με συμμετοχή του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που διεκόπη χθες μετά τη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Επεισόδια διαδηλωτών και ΜΑΤ στην Εγνατία, πέτρες και χημικά (videos)

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με άτομα που συμμετείχαν στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, περίπου 20 άτομα που αποσπάστηκαν από τη συναυλία πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη βιβλιοθήκη στη ΣΘΕ.

Λόγω της χρήσης χημικών προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στον χώρο όπου διεξαγόταν η συναυλία και το μεγάλο πλήθος του κόσμου που βρισκόταν στο σημείο μετακινήθηκε προς την Εγνατία, καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, με τη Θεσσαλονίκη να θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς διαδηλωτές και ΕΛΑΣ συγκρούστηκαν για παραπάνω από δύο ώρες στους δρόμους της πόλης.

Δείτε video από τα χθεσινά επεισόδια και τη ρίψη χημικών: