Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Διοικητής 4ης ΥΠΕ: Διασωληνωμένα εκτός ΜΕΘ 16 άτομα στο ΑΧΕΠΑ

Τα εννέα από αυτά τα περιστατικά βρίσκονται σε έναν χώρο της Α' Παθολογικής ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με όλο τον εξοπλισμό.

Στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφέρθηκε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, στο περιθώριο της παρουσίας του για την απομάκρυνση αμιάντου από εγκαταστάσεις τού νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Σύμφωνα με όσα είπε, οι εισαγωγές έχουν σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. «Όταν στο Ιπποκράτειο υπάρχουν 70 εισαγωγές είναι μιάμιση κλινική, που σημαίνει ότι σε τέσσερις μέρες το νοσοκομείο πρέπει να διαχειριστεί τα περιστατικά του για να ξαναμπεί με ελεύθερα κρεβάτια στην επόμενη εφημερία», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Απομακρύνεται ο αμίαντος από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Παύλου (vid)

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Τσαλικάκης επισήμανε ότι και στην περιοχή της Β. Ελλάδος αλλά και στην ευθύνη της 4ης ΥΠΕ έχουν αυξηθεί πολύ τα ραντεβού.

Για τις εκτός ΜΕΘ διασωληνώσεις υπογράμμισε ότι: «Eίναι γεγονός ότι υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ αυτή τη στιγμή έχουμε 16 τέτοιες περιπτώσεις».

Ωστόσο, ο κ. Τσαλικάκης επισήμανε ότι δεν είναι σε ένα διάδρομο αλλά τα 9 από αυτά βρίσκονται σε έναν χώρο της Α' Παθολογικής ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με όλο τον εξοπλισμό. «Ακόμη δύο ασθενείς βρίσκονται σε άλλο χώρο που έχει σχεδιαστεί καταλλήλως και άλλοι στην καρδιολογική. Στα ΤΕΠ γίνεται προσωρινή διαδήλωση μέχρι να μεταφερθεί ο ασθενής σε κλινική ή σε ΜΕΘ ή όπου μπορούμε να νοσηλεύσουμε, για αυτό λέμε ότι είναι πιεστική η κατάσταση», πρόσθεσε

Για τα μονοκλωνικά ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ ανέφερε ότι έχουν πάρει αρκετοί ασθενείς και στην Αλεξανδρούπολη και στο ΑΧΕΠΑ. Όπως υπογράμμισε, οι γιατροί όλων των νοσοκομείων δηλώνουν τον ασθενή μέσα από το σύστημα και η χορήγηση γίνεται είτε στην Αλεξανδρούπολη για τα νοσοκομεία της Θράκης και στο ΑΧΕΠΑ για την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.