Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Δίκη για το φόνο ταξιτζή: «Ήταν πάνω του και τον μαχαίρωνε»

«Όταν έφτασα στο δωμάτιο η κόρη μου ήταν ήδη πάνω του και τον μαχαίρωνε», δήλωσε η 49χρονη κατηγορούμενη- «Ήταν πάντα χειριστική», λέει η 19χρονη κόρη

Μπαλάκι έκαναν το φονικό μαχαίρι που έκοψε το νήμα της ζωής του 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020 μάνα και κόρη, δείχνοντας η μία την άλλη ως δράστιδα του στυγερού εγκλήματος.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Δίκη για το φόνο ταξιτζή: «Η μητέρα έκανε θηρίο το θύμα στο μυαλό της 19χρονης»

Η 46χρονη εν διαστάσει σύζυγος του κατηγορούμενου έμεινε στην απολογία της ενώπιον ανακριτή, λέγοντας πως η ίδια κακοποιούνταν από το θύμα. Αναφορικά με τη μοιραία μέρα, είπε πως η κόρη της τον δολοφόνησε.

Από την πλευρά της η 19χρονη κόρη εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στη μητέρα της, σημειώνοντας πως είχε γίνει υποχείριό της και έριξε τον φόνο πάνω της χωρίς αυτή να κάνει τίποτα.

«Ήταν πάνω του και τον μαχαίρωνε»

«Όταν έφτασα στο δωμάτιο η κόρη μου ήταν ήδη πάνω του και τον μαχαίρωνε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ο μπαμπάς της θα είχε κάνει τέτοιο πράγμα», είπε η 46χρονη κατηγορούμενη στην αρχή της απολογίας της.

Η γυναίκα, που κατηγορείται ότι σκότωσε από κοινού με την κόρη της τον εν διαστάσει σύζυγό της ισχυρίστηκε πως δεν ήταν αυτή που έκοψε το νήμα της ζωής του 49χρονου.

«Κοιμόμασταν μαζί με την κόρη μου αρκετά βράδια. Με ξυπνάει το παιδί μου και ήταν πολύ χάλια. Μου λέει το ξέρεις ότι ο πατέρας του αδερφού μου με βιάζει; Μου λέει ή είσαι μάνα και είσαι μαζί μου ή ξέχασέ με. Την έσφιξα στην αγκαλιά και της είπα να ηρεμήσει. Δεν καταλάβαινα και πολύ γιατί ήμουν ζαλισμένη από τα φάρμακα. Μου είπε ότι όταν λείπω από το σπίτι, τη βίαζε. Είπε ακόμα ότι μια ζωή είμαι κότα και ότι θα τον σκοτώσει», είπε στην απολογία της η 46χρονη.

«Όταν έφτασα, είχε φτάσει στο δωμάτιο και ήταν πάνω του και τον μαχαίρωνε. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι ο μπαμπάς της θα είχε κάνει τέτοιο πράγμα», τόνισε.

Στην απολογία της έριξε πυρά κατά της μητέρας της που κατέθεσε νωρίτερα, λέγοντας ότι ποτέ δεν τη στήριξε ενώ με δάκρυα στα μάτια εξομολογήθηκε ότι τη βίαζε ο δικός της πατέρας.

Για τη σχέση με τον άνδρα της είπε ότι την πάντρεψαν μαζί του με το ζόρι και η ίδια παρακαλούσε για διαζύγιο καθώς δεν άντεχε άλλο.

Για την κόρη της είπε ότι ήταν δεμένες και αγαπημένες, ωστόσο η 19χρονη δεν της μιλούσε ποτέ ανοιχτά.

«Η μητέρα μου μού κατέστρεψε τη ζωή»

«Αν είχα εδώ τον πατέρα μου θα του έλεγα συγγνώμη. Ότι νιώθω μετανιωμένη και απαίσια για όλα αυτά που είπα. Ότι θέλω να μείνω μαζί του και όχι με αυτήν που είναι ο διάολος ο ίδιος. Μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε από την πλευρά της η 19χρονη κλαίγοντας με λυγμούς και λέγοντας πως δεν ήταν αυτή που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον πατέρα της.

«Όλα αυτά που είπε είναι ψέματα. Ήταν πάντα χειριστική και το κατάλαβα στη φυλακή. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου ώστε να αγαπάω μόνο αυτήν, μου έβαζε λόγια να μην αγαπάω τον μπαμπά μου. Ότι είναι ανώμαλος και διπρόσωπος. Μου έλεγε ότι ο πατέρας μου δεν ενδιαφέρεται για μένα. Έδειχνε ότι ήταν καλή και αθώα», σημείωσε η 19χρονη.

«Γύρισε στο σπίτι μόνο για να τον εκδικηθεί και να τον σκοτώσει. Σκοπός της ήταν να τον κληρονομήσει», πρόσθεσε η 19χρονη στην απολογία της.

«Στη φυλακή της έγραψα ότι δεν θα πληρώσω εγώ για ένα έγκλημα που δεν έκανα», σημείωσε.

«Μου έλεγε ότι ήμουν το αγαπημένο της παιδί. Είχε μια φίλη με την οποία τον διάβαζαν για να πεθάνει. Μια φορά τον είχε δέσει για να τον σκοτώσει. Του έδινε κάτι πράσινα χάπια, είχε δώσει και σε μένα πριν πάω στη δουλειά μου εκείνο το πρωί», ανέφερε σε άλλο σημείο της απολογίας της η 19χρονη.

«Πήγε τον σκότωσε, το έριξε πάνω μου και σήμερα όταν με είδε στην κλούβα είχε το θράσος να με ρωτήσει πώς είμαι. Αυτή είπε στους αστυνομικούς ότι με βίασε ο πατέρας μου. Η μαμά μου κοιτούσε μόνο τον εαυτό της και δεν νοιαζόταν για κανέναν», είπε ακόμα η κατηγορούμενη.

«Ήταν οργανωμένο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Πήρα απλά το μαχαίρι με τη σακούλα και το πέταξα. Εγώ το μαχαίρι δεν το έχω δει καν. Ξύπνησα από τις βρισιές της που έλεγε ότι θα τον σκοτώσει και στην επόμενη ζωή της. Ήταν με το ένα πόδι πάνω του και τον σκότωνε. Τη φράση θα σε ζωγραφίσω, θα σου βγάλω τα δόντια την είπε αυτή. Με είχε υποχείριο. Ακόμα και δηλητήριο να μου έδινε θα το έπινα. Όταν γύρισα σπίτι από τη δουλειά, το πτώμα ήταν ακόμα εκεί και εγώ της είπα να πάρει την αστυνομία», είπε η 19χρονη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την αγόρευση της Εισαγγελέως.