Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Δράση της ΕΟΔ στον Θερμαϊκό: «Πάρε θέση και γίνε διασώστης» (vid)

Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρίσκονται στην παραλία και δείχνουν πώς μπορεί να σωθεί ένας άνθρωπος που κινδυνεύει στη θάλασσα.

Όλες τις γνώσεις που χρειάζεται κάποιος για να σώσει έναν άνθρωπο που βρίσκεται εντός της θάλασσας χωρίς ο ίδιος να πέσει στο νερό, αλλά και άλλες χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας όταν βρεθεί πάνω σε σκάφος προσφέρουν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) στους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα μέλη και εθελοντές του τμήματος Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ βρίσκονται από σήμερα έως και την προσεχή Κυριακή στην παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου προσφέροντας μέσα από τη δράση «Πάρε Θέση» απλόχερα και δωρεάν τις γνώσεις τους καθώς και μια εκπαιδευτική βόλτα με το διασωστικό σκάφος τους.

Η επικεφαλής του τμήματος Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ Ευαγγελία Τεμερίδου μιλώντας στη Voria.gr για τη δράση επισήμανε ότι η δράση έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους πολίτες «πως να είναι ασφαλείς στο νερό, πώς θα βοηθήσουν κάποιον που είναι στο νερό», ενώ μέσα από τη βόλτα με το σκάφος στον Θερμαϊκό οι συμμετέχοντες «θα νιώσουν πώς είναι να είσαι διασώστης για μια ημέρα».

«Όσοι έρθουν θα μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που κινδυνεύει στη θάλασσα χωρίς να πέσουν οι ίδιοι στο νερό και να κινδυνεύσουν και συγκεκριμένα θα μάθουν να κάνουν ρίψεις σωσίβιου με σχοινί. Μετά θα μάθουν πώς να επιβιβαστούν με ασφάλεια πάνω σε ένα σκάφος, αλλά και πώς να κάθονται σε θέσεις ασφαλείας μέσα σε αυτό», ανέφερε η κ. Τεμερίδου.

Το «Πάρε Θέση» θα πραγματοποιείται από την Πέμπτη 15 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (καθημερινές από τις 17.30 έως τις 20.30 και το σαββατοκύριακο 10.00-14.00 και 17.30 -20.30).

Να σημειωθεί ότι στην ΕΟΔ συμμετέχουν πάνω από 2.500 εθελοντές και η αποστολή της είναι να παρέχουν βοήθεια κάθε μορφής σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινδύνους για τη ζωή τους εντός και εκτός Ελλάδας.