Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων: Στο επίκεντρο η εξωστρέφεια

Με τρεις θεματικές ενότητες εστιασμένες στα νωπά αγροτικά προϊόντα και ειδικότερα, στα πεδία της παραγωγής, της επεξεργασίας και της τυποποίησης

Με τίτλο «Αειφορία–Εξωστρέφεια, "καλλιεργούν" ανάπτυξη για τα γεωργικά προϊόντα» πραγματοποιείται στις 30 και 31 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, το 8ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και την Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο.

Η διήμερη εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιείται και πάλι διά ζώσης μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Προβλέπει τρεις θεματικές ενότητες εστιασμένες στα νωπά αγροτικά προϊόντα και ειδικότερα, στα πεδία της παραγωγής, της επεξεργασίας και της τυποποίησης, ενώ θα συμπεριλάβει και Β2Β ελληνογερμανικές συναντήσεις.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη ημέρα του 8ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα πραγματοποιηθούν τρεις δημόσιες συζητήσεις:

- Η πρώτη θα έχει τίτλο «Sustainable agriculture / Smart farming – Βιώσιμες Πρακτικές στη Γεωργία και την Παραγωγή Τροφίμων.

- Στη δεύτερη θα παρουσιαστεί e-Εγχειρίδιο για τις εξαγωγές, που κατάρτισε η Επιτροπή Μελών «Αγροτική Οικονομία» του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

- Στην τρίτη θα λάβει χώρα πάνελ συζήτησης, υπό τον συντονισμό της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με τίτλο: «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί. Η στροφή και η ενίσχυσή τους προς την εξωστρέφεια».

Για τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί Β2Β συναντήσεις με έξι γερμανικές εταιρείες, οι οποίες θα διερευνήσουν τη δυνατότητα σύναψης εμπορικών συνεργασιών με Έλληνες παραγωγούς, διακινητές και τυποποιητές γεωργικών αγαθών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εισαγωγικές εταιρείες, για εταιρείες διανομής και για δίκτυα χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων με ισχυρή παρουσία στη γερμανική αγορά.

Για πληροφορίες, τη δήλωση συμμετοχής για την παρακολούθηση του Φόρουμ και τη δήλωση συμμετοχής στις B2B συναντήσεις με τις γερμανικές εταιρείες, κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκδηλώσεις ή να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 210 64 19 038, -025 και -018.