Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Επίθεση σε αστυνομικούς: Μας ράντισε με τα ούρα του και μας κάρφωσε με τζάμι

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα εξαιρετικά δύσκολο περιστατικό, στο οποίο τραυματίστηκαν, μιλούν για το χρονικό της επίθεσης.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή των δύο αστυνομικών που το απόγευμα της Πέμπτης δέχθηκαν άγρια επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό από έναν 45χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Αλλοδαπός χαράκωσε με γυαλί δύο αστυνομικούς μέσα σε περιπολικό (φωτο)

Μιλώντας στη Voria.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών εξηγούν πώς έγινε το αιματηρό επεισόδιο, σημειώνοντας πως μερικές φορές «δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει».

Όπως αναφέρουν, προχώρησαν στην προσαγωγή του 45χρονου στην οδό Μοναστηρίου προκειμένου να ελέγξουν τη νομιμότητα των εγγράφων του. Ξεκαθαρίζουν μάλιστα πως η επίθεση δεν έγινε μέσα σε περιπολικό αλλά σε κλούβα. «Ήταν πολύ συνεργάσιμος και μας ακολούθησε αμέσως. Αφού τον βάλαμε στην κλούβα, στα πρώτα 200 μέτρα, περίπου στην αερογέφυρα του Κορδελιού, άρχισε να χτυπάει δυνατά το όχημα και έσπασε το τζάμι. Δεν ήταν πλεξιγκλάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 42χρονος οδηγός του οχήματος.

«Μας ράντισε με τα ούρα του. Τα είχε σε ένα μπουκάλι. Ένιωσα να καίγομαι στο μάτι. Στην αρχή νόμιζα ότι είναι καυστικό υγρό. Ξαφνικά, νιώθω κάτι να με κόβει στον λαιμό. Γύρισα στον συνάδελφο και του είπα 'φίλε με κόβει'», σημειώνει ο 51χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε πρώτος. Στη συνέχεια χαράκωσε με το γυαλί και τον οδηγό.

«Προσπαθούσα με το ένα χέρι να οδηγώ και με το άλλο να τον απωθήσω. Ήταν ανήσυχος και ούρλιαζε, ενώ έκανε απόπειρα να βγει από το παραθυράκι», προσθέτει ο οδηγός.

«Φοβηθήκαμε. Ήθελα να σταματήσω κάπου αλλά ήταν αδύνατον στην αερογέφυρα με τόσα αυτοκίνητα πίσω», σημειώνει.

«Τα περιστατικά αγνώστου κινδύνου είναι τελικά τα πιο επικίνδυνα, καθώς σε αυτά με υψηλό κίνδυνο, πηγαίνεις προετοιμασμένος», καταλήγει ο 42χρονος αστυνομικός.

Κρατείται ο 45χρονος

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό ωφελος, βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου πήρε αναβολή καθώς δεν είχε διερμηνέα.

Ο αλλοδαπός μέχρι τη δίκη του, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα παραμείνει υπό κράτηση.