Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ: Ο δράστης δεν ήταν ένας, λέει ο ιατροδικαστής

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Πενταμελούς Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, ο ιατροδικαστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν περισσότεροι δράστες.

«Ήταν καθαρός στραγγαλισμός γιατί είχε εκχυμώσεις στην τραχηλική χώρα και από τις δύο πλευρές», σημείωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα που βρέθηκε νεκρός σε πισίνα βίλας στη Θεσσαλονίκη στην οποία εργαζόταν τον Φεβρουάριο του 2013. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν περισσότεροι δράστες, καθώς όπως κατέθεσε, το θύμα δεν έφερε σημάδια πάλης. «Ο δράστης δεν ήταν ένας. Αν πάλευε με ένα άτομο θα είχε αμυνθεί, κάποιος τον ακινητοποίησε».

Υπενθυμίζεται ότι για τον φόνο κατηγορείται ο 36χρονος γιος της οικογένειας για την οποία εργαζόταν το θύμα. Η δίκη διεξάγεται στο Στρατοδικείο καθώς εκείνη την περίοδο, ο κατηγορούμενος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Αναβιώνει η υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ σε βίλα εύπορης οικογένειας

«Θεωρώ ότι αυτός που έκανε αυτή τη διαδικασία είναι πολύ έμπειρο άτομο. Έριξε το πτώμα από τη μέση και πάνω μέσα στο νερό για να σβήσει το DNA αλλά και να μας αποπλανήσει για πιθανό πνιγμό και όχι στραγγαλισμό», κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σημείωσε ότι κλήθηκε για νεκροψία το μεσημέρι της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε νεκροτομή στο θύμα όπου αποδείχθηκε ο στραγγαλισμός.

Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε την ώρα θανάτου του 25χρονου αλλοδαπού 15 με 20 ώρες πριν την νεκροψία, δηλαδή το απόγευμα της 16ης Φεβρουαρίου, ώρες που ο κατηγορούμενος φέρεται να έλειπε από τη βίλα. Το 2016, σε κατάθεσή του στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση, ο ίδιος μάρτυρας είχε πει πως το θύμα κατέληξε περίπου 10 ώρες πριν την νεκροτομή, δηλαδή τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Αναφερόμενος στα ευρήματα που εστάλησαν για εξέταση και ειδικότερα στα ρούχα του θύματος που δεν είχαν βραχεί, είπε ότι ακολούθησε το πρωτόκολλο βάζοντάς τα σε μία σακούλα με τα βρεγμένα, όπως κάνει σε όλες τις περιπτώσεις. «Δύσκολα να βρούμε κάτι που δεν έχει βρεθεί στον μακροσκοπικό έλεγχο», σημείωσε και πρόσθεσε πως κατά τη μεταφορά του πτώματος στο νεκροτομείο, τα ρούχα που δεν ήταν μέσα στο νερό «είχαν πάρει υγρασία από τα υπόλοιπα».

Παράλληλα, ερωτώμενος για τα πιθανά σεξουαλικά κίνητρα του εγκλήματος, ο μάρτυρας είπε πως βρέθηκαν μερικές αμυχές στο επίμαχο σημείο, «οι οποίες ήταν παλαιές και όχι αξιοποιήσιμες. Δεν παρατήρησα χαλάρωση του σφιγκτήρα από σεξουαλική επαφή».

«Ο γιος μου είναι πολύ σεμνός άνθρωπος»

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε σήμερα και η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν έδωσε χρήματα στη μητέρα του θύματος προκειμένου να φύγει από τη χώρα όπως είχε καταθέσει η ίδια.

«Ο σύζυγος και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου έφυγαν ταξίδι για δουλειά και εγώ πήγα με τις φίλες μου στην Αιδηψό. Η νύφη μου είχε μόλις γεννήσει και ήταν μόνη με το μωρό και παρακάλεσα τη μητέρα του θύματος να πάει μαζί της στην Αθήνα. Όσο βρισκόμουν στην εκδρομή μου, με πήρε ο μικρός μου γιος και μου είπε ότι έρχεται από το στρατόπεδο και τον ενημέρωσα ότι λείπαμε όλοι. Για τον θάνατο του 25χρονου με ενημέρωσε άλλο μέλος του προσωπικού. Τρελάθηκα και ξεκίνησα αμέσως για να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη», είπε η μάρτυρας.

«Μόλις μπήκα στο σπίτι είδα τη μητέρα του θύματος η οποία κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μου είπε 'μού φάγανε το παιδί'. Την αγκάλιασα, τη φίλησα και τη ρώτησα αν ήταν μπλεγμένος κάπου. Της είπα να γυρίσει στη Σρι Λάνκα να θάψει και να θρηνήσει το παιδί της και ο,τι χρειαστεί να μου τηλεφωνήσει. Τα μόνα χρήματα που της έδωσα ήταν 1.000 ευρώ για την κηδεία. Δεν της πρόσφερα ποτέ χρήματα για να μείνει εκεί», κατέθεσε η μητέρα του κατηγορούμενου ενώ πρόσθεσε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της μετά από μερικές εβδομάδες αλλά όπως είπε δεν τα κατάφερε.

Αναφερόμενη στην επικοινωνία με τον γιο της, η μάρτυρας κατέθεσε πως μίλησε μαζί του όταν ήταν στο στρατόπεδο, σημειώνοντας πως η ίδια του είπε ότι ο οικιακός βοηθός τους βρέθηκε νεκρός. «Μου είπε σοκαρισμένος, 'όχι ρε μαμά, χθες τον είδα'», ανέφερε.

«Είμαι πολύ δοτική με το προσωπικό μου. Δεν χρειαζόμουν άλλο άτομο αλλά προσέλαβα το θύμα γιατί με παρακάλεσε η μητέρα του. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι αν δεν δεχόμουν και το παιδί μπορεί να ζούσε και ο γιος μου δεν θα ήταν τώρα εδώ», σημείωσε η μάρτυρας στην κατάθεσή της.

Παράλληλα, η μητέρα του κατηγορούμενου μίλησε και για τα όσα είπε η μητέρα του θύματος περί γυμνών αγοριών στο δωμάτιο του 36χρονου.

«Μια ζωή είναι στο σπίτι μου αυτά τα παιδιά. Είναι συμμαθητές και φίλοι του και μαζεύονταν όπως όλες οι παρέες. Δεν ισχύουν αυτά που είπε. Γνωρίζαμε τις κοπέλες που είχε ο γιος μου κατά καιρούς. Μετά τη θητεία του γνώρισε τη γυναίκα του και έχουν δύο παιδιά», είπε.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ακόμα πως ο γιος της και το θύμα δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις καθώς «τον είχε δει τρεις ή τέσσερις φορές αφού ήταν στον στρατό. Όταν έβγαινε από το στρατόπεδο είχε τις δικές του ασχολίες, ούτε εμείς τον βλέπαμε πολύ», κατέθεσε στο δικαστήριο.

«Σας απευθύνω μια ερώτηση κρίσεως. Δεν έχετε σοκαριστεί;», τη ρώτησε ο πρόεδρος της έδρας.

«Δεν ξέρω πώς κατάφεραν να μπουν στο σπίτι. Με τρέλαινε ότι ήταν μόνος του και υπέφερε και δεν ήταν κανένας εκεί να τον βοηθήσει. Ήμουν έντρομη για καιρό. Το ίδιο και ο γιος μου και όλοι μας», είπε η μάρτυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής για το γεγονός ότι ενώ ο γιος της ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ γύρισε σπίτι μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και αφού όπως λέει ξέχασε το κινητό του στο σπίτι προκύπτει ότι επισκέφτηκε ιστοσελίδα στις 23:50, η ίδια απάντησε ότι «μάλλον ξέχασε τι ώρα γύρισε».

Διαβάστε ακόμα - Θεσσαλονίκη - Υπόθεση δολοφονίας μπάτλερ: Τι κατέθεσε αστυνομικός που βρέθηκε στη βίλα